IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов подава оставката на кабинета още днес

Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората, заяви премиерът

09:20 | 20.02.13 г. 63
Борисов подава оставката на кабинета още днес

Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета си днес на обяд. Премиерът е категоричен, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство или в каквото и да било правителство в рамките на мандата на 41-то Народно събрание. 

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 млрд. лева за „Белене”, нито искам да виждам кръв по улиците, каза още премиерът пред депутатите. 

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управпение, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов. 

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 25 rate down comment 8
lordrad
преди 11 години
Някой му дава съвет да сдаде сега властта и до лятото понеже е сигурно, че нещата ще стават от зле по зле да не обере отрицателния вот на лято.Един истински смел мъж не би си сменял думата два пъти за 24часа.Вчера щял да остава днес се махал.Нека си изкара мандата до юли да го видим или вече не иска щото пари няма кораба се пълни с вода, рейтингът му постоянно пада и ако е на власт след юли може и да е и да е извън парламента.А сега като си подаде оставка ще приказва колко лошо станало от февруари до юли когато не бил на власт.Може да подаде оставка, но втори кабинет от ГЕРБ пак с него начело до изборите така е честно и правилно.Бог да пази майка България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 4
pavel_bg
преди 11 години
Днес ще има ли протест?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 5
vitos
преди 11 години
Аз мисля, че няма нищо лошо, за да роним сълзи. Това е единствения начин да успокои положението, защото положението започваше да ескалира. Но важното е че продължаваме да сме стабилни, все там - на дъното. А и алтернатива няма засега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 28 rate down comment 9
eldred
преди 11 години
Поне спазва традицията да си променя мнението на всеки 24 часа - до вчера щеше да се бори до последно, днес - оставка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 1
killmore
преди 11 години
Лошо Седларов, лошо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 18
Forex Master
преди 11 години
Много пъти съм писал, че този премиер е извъндредно нестабилен психически. Извънредно честолюбив. И извънредно хаотичен и спонтанен при вземане на каквото и да е решение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 0
pernik
преди 11 години
Положението е мамата си ...И с новите 800млн. лв. ДЦК емисията днес ще е връхта на сладоледа ...Аз предлагам днес БФБ хич и да не я отварят, че и там ще си ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 6
deant
преди 11 години
Сега си такова мамата положението ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още