IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сидеров: ГЕРБ управляваше със скрити ходове

Служебният кабинет на президента ще бъде от подставени лица, които ще „замажат” далаверите на тези управляващи

10:15 | 21.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сидеров: ГЕРБ управляваше със скрити ходове

„Управлението на ГЕРБ беше на скритите ходове – депутатите и част от министрите бяха изненадани от решението за депозиране на оставката от страна на Бойко Борисов. „Така не се управлява”, смята още Сидеров.

Той коментира още, че служебният кабинет на президента ще бъде от подставени лица, които ще „замажат” далаверите на тези управляващите.

„Припирането за избори прикрива далаверите на правителството”, заяви той и поиска да няма служебен кабинет докато не се разбере какви договори и концесии са били давани от това правителство.

Има два списъка с искания на протестиращите, обяви Сидеров и ги изчете.

Едните са за по-ниски цени на тока и проверки на ЕРП, намаляваен на квотите за скъпа енергия и АЕЦ „Козлодуй” да се ползва за вътрешния пазар, премахване на посредниците и НЕК да поеме техните функции, разтрогване на договорите, изгонване на ЕРП-тата от държавата.

Вторият списък е с политически искания – забрана на всички политически партии, грабили народа през 24-те години. Отзоваване на полицаи и съдии и замяна с чисти такива, премахване на лицензии на монополи, избор на Велико народно събрание с членове без ДС, КНСБ и други сателити на забранените партии.

Атака поиска изгонването на всички монополи и да се откажем от колониалната политика, както и изгонването на всички, които подкрепят тази политика. „ГЕРБ сега опира пешкира затова, че не промени нищо”, допълни още той.

Именно там е вината на управляващите – не промени приватизационните договори, смята лидерът на Атака. За него оставката е опит на ГЕРБ да спаси себе си и да бъде изпуснат клапанът на недоволството, но Народното събрание следващия път няма да се напълни с хора, които подкрепят колониалната политика

Либерализмът се провали. Сега се развива регулирана пазарна икономика и Атака иска именно това да се случи и у нас, завърши Сидеров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още