IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Издателство Axel Springer постигна рекорд благодарение на дигиталните медии

Приходите от подразделението за дигитални медии скачат с 22% до 1,17 млрд. евро и за първи път са главен източник на приходи

13:55 | 06.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Презентация на онлайн бизнеса на &nbsp;Axel Springer. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Презентация на онлайн бизнеса на  Axel Springer. Снимка: Ройтерс

Германското издателство Axel Springer отчита рекорден финансов резултат за миналата година благодарение на бързо развиващия се дигитален бизнес и външнотърговската си дейност. Печалбата преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) нарасна с 5,8% до 628 млн. евро, съобщи в сряда базираната в Берлин медийна компания.

Приходите от продажби на издателя на Bild и Welt са се повишили с 3,9% до 3,31 милиарда евро. При това приходите от подразделението за дигитални медии за първи път надминават приходите от всяка една друга дивизия. Анализаторите очакваха печалба преди данъци от 619 млн. евро и приходи от близо 3,3 млрд. евро.

Приходите от подразделението за дигитални медии скачат с 22% до 1,17 млрд. евро и за първи път надминават като главен източник на приходи подразделението за местни вестници.

"Ние искаме да форсираме значително цифровото преобразуване на цялата компания. Искаме да ускорим иновациите, да подобрим ефективността на вложения капитал и да направим дълбоки структурни промени в медийната индустрия", заяви председателят на борда на директорите на Axel Springer AG Матиас Дьопфнер.

Въпреки че печатните медии и в бъдеще ще са важен фактор за печалбата на компанията, целта е ясна: „Искаме да станем водеща дигитална медийна компания". През фискалната 2013 г. Axel Springer ще инвестира повече в цифровизацията и промяната на структурите на печатния си бизнес.

За текущата година листнатото на MDAX публично дружество планира ръст на общите си приходи в ниската едноцифрена гама. В допълнение компанията обяви, че ше увеличи своите инвестиции. Освен това били нужни структурни промени в печатния бизнес. В тази област през 2012 г. постъпленията спадат и на национално, и на международно ниво.

На своите акционери Springer ще изплати стабилен дивидент от по 1,70 евро на акция. Освен това служителите служителите също ще получат бонус за успеха на компанията. Според Axel Springer всеки служител на договор ще получи бонус в размер от 1200 евро.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още