IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият кабинет ще решава за разширяването на ски зоната в Банско

Процедурата е дълга и няма да я прескачаме, заяви министърът на околната среда и водите в оставка Нона Караджова

16:31 | 08.03.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Следващият кабинет ще решава за разширяването на ски зоната в Банско

Въпросът за строителство на втора въжена линия в Банско остава за решение на следващото правителство. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на околната среда и водите в оставка Нона Караджова, цитирана от агенция „Фокус”.

„Община Банско трябва да си отрази забележките, тъй като ние не приехме предложенията й в пълен обхват.

Предложенията не са за застрояване, а са за това да може да изготви план, който да може да бъде подложен на оценка някога. Когато бъде подложен и ако бъде одобрен след обществено обсъждане и екологични оценки, евентуално тогава ще се строи втора въжена линия”, посочи Караджова.

По думите й това е един дълъг процес, а има и процедури, които трябва да бъдат спазени, за да се внесе в Министерски съвет. „Трябва да бъде оповестено съответното решение на интернет страницата на МОСВ, да има междуведомствено съгласуване. Този въпрос остава за решение на следващото правителство. Никой няма намерение да прескача процедури”, подчерта Нона Караджова.

Нона Караджова се отчете за свършеното през мандата и даде оценка „отличен“ на колегите си в министерството. Министърът на околната среда в оставка изброи като постижения на екипа си строителството на регионални депа за отпадъци, поставеното начало на решаването на проблема с праховите частици в няколко града, на работата за повишаване на енергийната ефективност, на политиката за климата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
За държавни и общински земи съм съгласен! НО ЗА ЧАСТНА ЗЕМЯ - Като е толкова ценна за някаква кауза, платете на собственика и я правете каквото си искате - парк, резерват и т.н. В противен случай е по-лошо от комунизъм: Хем го имаш, хем не можеш да го ползваш! - или отнето ти е правото на ползване !!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
melon
преди 11 години
Процедурите не знам какви са, но съсипват природата ни безогледно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Belcho
преди 11 години
Жалко! Исках да се започне с този строеж колкото се може по-бързо. Писна ми да чакам по 2 часа на някакви опашки и то заради скапаните платени еколози. Тея изобщо не разбраха, че няма проблем с Пирин и, че никой няма да застроява планината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още