IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деяна Костадинова: Основен приоритет е да възстановим тристранния диалог

Ведомството ще работи върху мерки за ограничаване на безработицата, подкрепа на най-уязвимите и за стабилност в институциите и ОП "Човешки ресурси"

11:21 | 27.03.13 г. 1
<p>
	<em>Костадинова представи новите зам.-министри и членове на политическия си кабинет</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Костадинова представи новите зам.-министри и членове на политическия си кабинет Снимка: БТА

Възстановяване на тристранния диалог е основен приоритет на Министерство на труда и социалната политика. Това заяви днес служебният министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова по време на пресконференция, на която бяха представени новите заместник-министри и членове на политическия кабинет на ведомството, съобщи агенция "Фокус".

Костадинова очерта основните приоритети, които ще бъдат фокус на работата на социалното министерство в мандата на служебното правителство.

Усилията на ведомството ще бъдат насочени към използване на бюджета за подкрепа на най-уязвимите социални групи в България, осигуряване на стабилност в институциите, като министерството ще акцентира и върху изпълнението на Оперативна програма „Човешки ресурси”.

Освен това ведомството ще работи върху надграждане на мерките за ограничаване на безработица, като ще се постарае да осигури публичност и прозрачност на дейността си, обобщи Костадинова.

Тя представи и новите зам.-министри и членове на политическия си кабинет:

Заместник-министърът, който ще организира и координира дейността на Министерство на труда и социалната политика в сферата на доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, ще бъде Петър Стоянов. Той ще отговаря за защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара и труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа, международното сътрудничество и координацията по въпросите на Европейския съюз.

В ресора на заместник-министър Ваня Стойнева влизат ОП „Човешките ресурси” и европейските програми и проекти.

Заместник-министър Иванка Шалапатова ще отговаря за политиката по социалното подпомагане и работата на Обществения съвет, както и за Агенцията за хора с увреждания.

Драгомир Желязков пък ще бъде началник на кабинета на Костадинова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
то много хубаво това, а дали са започнати вече опити за възстановяване на този диалог, че ние хората не усещаме нищо още да се прави. Диалога ще се възстанови когато хората повярват, че нещо съществено се прави, а не само се говори. Радвам се, че г-жа Йотова е в листите, защото не само че е най-добрият ни евродепутат, но и вече е зам председател на еврокомисията за борба с корупцията и мафията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още