IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ иска повторното ревизиране на плоския данък

Това е една от точките в Меморандума за социално-икономическото и обществено-политическо развитие на страната до 2017 г. на КНСБ

18:26 | 05.04.13 г. 1
<p>
	<em>Лидерът на КНСБ Пламен Димитров</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров Снимка: БТА

От КНСБ повторно настояват плоският данък да бъде ревизиран. Това искане на синдиката бе обявено днес от президента на организацията Пламен Димитров по време на представянето на Меморандума за социално-икономическото и обществено-политическо развитие на страната до 2017 г., съобщи БНР. 

Според Димитров чрез тази ревизия ще се постигне по-голяма справедливост: "В предизборната борба обикновено се акцентира върху различията. Ние искаме политиците този път да обединят усилията си, доколкото могат, за извеждане на страната от тази тежка криза", обяви той.

При над 10 минимални заплати доход трябва да бъде въведена нова ставка при облагането на доходите, не по-висока от 15%, гласи една от точките в Меморандума.

"Ако въведем необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата, да, това ще струва много на бюджета. Това ще остави в джобовете на най-бедните около 600 милиона", допълни още лидерът на КНСБ.

„Безпрецедентно обърнато е съотношението между преки и косвени данъци, което не намира аналог в нито една държава-членка на ЕС.  Елиминирането на семейното подоходно облагане и въвеждането на прехваления плосък данък, надградени от замразяването на доходите, захраниха драстичното разслоение на обществото на бедни и богати“, пише още в Меморандума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
toto 2
преди 11 години
Тоя *** да не се готви за Министър председател ,нима не знае че богат от заплата не можеш да станеш .....Членската им маса май намалява ,че се размърдаха и той и Тренчев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още