IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на „зелени” автомобили Fisker уволнява 75% от служителите си

Опасенията са, че компанията е на крачка от фалита

09:45 | 06.04.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Производителят на „зелени” автомобили Fisker уволнява 75% от служителите си

„Зелената” икономика е сочена като един от източниците на икономически растеж в годините на кризата. Но и „зелените” производители не са застраховани срещу кризата – производителят на хибридни автомобили Fisker, който получи и субсдии от правителството на САЩ, обяви, че съкращава 75% от персонала си, пише Reuters.

Точният брой на служителите, които ще останат на улицата, обаче не беше уточнен. Причината е „необходимостта от стратегически стъпки, които да максимизират стойността на основните активи на Fisker”, става ясно от съобщението на компанията.

Компанията изпитва трудности и вероятно се готви да обяви фалит, смятат вече уволнени служители. На този етап от Fisker не коментират своето финансово състояние, нито дали действително са на крачка от фалита.

Fisker беше създадена през 2007 година. Компанията получи заем в размер на 200 млн. долара по програма на американското енергийно министерство. Падежът на този кредит е на 22 април 2013 година. На този етап обаче не е ясно дали тези средства ще могат да бъдат върнати. 

От енергийното министерство коментираха, че са спрели плащанията към производителя на хибриди още през 2011 година, защото компанията не е изпълнявала заложените в плана цели. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Зелената икономика е сочена като един от източниците на икономически растеж в годините на кризата.--------------------------------производителят на хиблридни автомобили Fisker, който получи и субсдии от правителството на САЩ, обяви, че съкращава 75% от персонала си-------------------------------- Компанията получи заем в размер на 200 млн. долара по програма на американското енергийно министерство.--------------------------------Компанията изпитва трудности и вероятно се готви да обяви фалит.--------------------------------Всеки сам си прави извода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
Четет ли си опусите- хиблридни автомобили Fisker, който получи и субсдии от правителството
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още