IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва реалното отразяване на дюните в кадастралните карти на плажовете

То ще бъде извършено от съвместна работна група от две министерства

17:14 | 19.04.13 г. 1
Започва реалното отразяване на дюните в кадастралните карти на плажовете

Започва реалното заснемане на дюните и отразяването им в кадастралните карти на плажовете. То ще бъде извършено от съвместна работна група между Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите и Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които заедно ще уточнят характеристиките на дюните по Черноморското крайбрежие, съобщи пресцентърът на МРРБ.

Самото сформиранена групата е инициирано от вицепремиера Екатерина Захариева.

Една от задачите й е да допълни информацията в изработените 289 специализирани карти на морските плажове с обща площ 890 хектара с данни за характеристиките за дюните, намиращи се в тях.

За тази цел до края на май т.г. Министерството на околната среда и водите трябва да предостави на Агенцията по геодезия картография и кадастър наличната информация за защитени територии и зони, включително дюни.

Точното определяне на границите им ще бъде направено чрез геодезическо заснемане и отразени в специализираните карти.

Друга задача на работната група е координиране на дейностите по създаване на специализирани карти на пясъчните дюни, разположени извън обхвата на морските плажове - в територията на зона Б. Границите и местоположението им ще бъдат определени отново чрез геодезическо заснемане на базата на предварителна информация от МОСВ.

От МРРБ уточняват, че при необходимост Службата по геодезия, картография и кадастър ще измени кадастралната карта и кадастралните регистри и така ще бъдат обособени нови имоти - дюни.

Общата площ на тези природни образувания по Черноморското крайбрежие по данни на МОСВ е 1120 хектара. От тях 995 хектара попадат в зони по "Натура 2000".


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Голяма каша спрятат и мизата расте... ще изгонят всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още