IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция „Митници”: Тази нощ законът коленичи и монополът победи*

Марин Райков определи скандала около "Лукойл" като микродрама

11:50 | 24.04.13 г. 27
Агенция „Митници”: Тази нощ законът коленичи и монополът победи*

Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия.

Това се посочва в позиция на Агенция „Митници” във връзка със спирането на предварителното изпълнение на решението за отнемане на лиценза на данъчен склад на "Лукойл България" ЕООД, публикувана на сайта на агенцията.

Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси. Тази нощ стана ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Тази нощ институции загубиха достойнство, държавата – приходи, гражданите – вярата, че могат да живеят в нормална държава. Тази нощ законът коленичи и монополът победи, пише в позицията.

Но въпреки това и именно заради това Агенция „Митници” ще продължи да прилага законите на Република България. Заради българската държава и българските граждани, се посочва още в позицията на Агенция „Митници”.

Вчера Административният съд в София спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиянци", собственост на "Лукойл България".

Ден по-рано агенцията отне лиценза за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" и на още няколко складови бази заради открити нарушения в монтажа на измервателните уреди.

М. Райков: Втора проверка ще установява има ли нарушение в "Лукойл"

Казусът с „Лукойл”е микродрама, каза министър-председателят Марин Райков на пресконференция след днешното заседание на Министерски съвет, цитиран от агенция „Фокус”.

„Смятам, че на този етап сме в етап на контрол на тази чувствителна ситуация. От една страна да защитим интересите на българската държава, спазването на закона, от друга страна - да не допуснем прекъсване на доставките до бензиностанциите, особено преди празниците и преди изборния ден. Знаете, че има съдебно решение от тази нощ. Това съдебно решение няма вариант да бъде коментирано от мен. Това, което аз мога да кажа, е, че снощи до късно при мен бяха на среща г-н Танов и г-н Златев”, каза той.

Премиерът посочи, че между тримата е проведен един дълъг и не много лек разговор, в резултат на което стана ясно, че по отношение на база Росенец още на 11 април има издаден акт за съответствие. Но междувременно е настъпило увреждане на стикерите. Именно това е довело до реакцията на Танов, каза Райков. „На база Росенец лицензът е действащ до 1 юни. Следователно нямаме отнемане на лиценз, а действия, които трябва да бъдат предприети след разпломбирането.” „Постигнато беше съгласието, че хората на Танов днес ще извършат проверка и ще установят дали всичко е възстановено и дали всичко е наред.

Що се отнася до лиценза на „Лукойл България”, той действително беше отнет, каза Райков, и допълни, че след това е възстановен с акт на съда. Проверката трябва да установи дали всички измервателни уреди са в ред и са на място и дали уверенията на Валентин Златев са факт. „Проверката ще бъде извършена в най-кратки срокове. Не може всеки път българските граждани да бъдат превърнати в заложници на една такава полемика. Г-н Танов е един много честен човек с ясна цел, която е съответствие с интересите на страната”, каза Райков.

* Допълнена с позицията на премиера Марин Райков по казуса към 12.45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 8 rate down comment 2
sel4o
преди 10 години
Никога повече родоотстъпниците от БСП на власт! Продадоха, заробиха и ограбиха народа и имат наглостта да прехвърлят вината на всички останали, но не и сами да я признаят. А относно темата - вярвам на 100% на Ваньо Танов, защото от много години имам работа с митниците, до преди да дойде ГЕРБ на власт митничарите бяха неприкосновени от закона, държаха се надменно и злобно, ръсеха за кинти всеки, но от няколко години съм не само приятно изненадан, но ако щете вярвайте ОЧАРОВАН от отношението към гражданите в митниците! Не е за вярване, но смениха почти всички стари кучета, а новите са невероятно любезни, отзивчиви.........става ти приятно да поискаш съвет или помощ и да ги получиш веднага. Дано с годините и всички останали институции заприличат на тази, иначе в миналото най-гнилата ябълка! Браво на Ваньо Танов!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
Всичко е вярно, до последното, за руския роб. Роби сме на МВФ и СБ със сигурност, другото е въпрос на спомени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 5
4un4o
преди 10 години
Ако му бяха кихнали достатъчно, нямаше да е микродрама а щеше да е мелодрама с приятна за ухото музика- шепот на пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 7
4un4o
преди 10 години
Ако му бяха кихнали достатъчно, нямаше да е микродрама а щеше да е мелодрама с приятна за ухото музика- шепот на пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 28 rate down comment 2
4un4o
преди 10 години
Сергей Дмитриевич Станишев е български политик, министър-председател роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, СССР (днешна Украйна). ... Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., ...Кой го е избрал този да брани българските интереси????? Андрей Луканов е роден през 1938 г. в Москва в семейството на известния български комунист Карло Луканов. Той е съветски гражданин по рождение и придобива българско поданство на 6-годишна възраст, когато се премества да живее в България със семейството си.Още един спинозен шпионин на СССР, Бог да му прости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 19 rate down comment 0
4un4o
преди 10 години
Същата червена клоака е и в енергетиката. Защо ли Вальо топлото е записал Р.Овч. а не цялото му име. От какво се е притеснявал да прави тези съкращения?Браво БСП. Вие сте на всеки киловат. Докато Българският народ не ви изрине от властта , все ще си е беден и жалък руски роб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 22 rate down comment 2
4un4o
преди 10 години
Става все по-ясно кой организира метежа, срещу Правителството на ГЕРБ.Къде ще ни отведе комунистическият бръмбар БСП????Метежа е организиран от Русия и тайните и служби заради :1.Махнатите газови посредници и намаляване цената на газта2. Сложените измерителни уреди на руският монополист Лукойл.3. Връзка на касови апарати и бензиностанции с НАП4. връзка на вендинг автоматите с НАП5. Наредба за плащанията в брой и спиране прането на пари 6. Промени начина за събиране данъците от наем.7. Масови проверки по големите курорти и изкарване на светло обороти за милиони8. спрян AEЦ9. спрян руски проект Бургас Александропулис.10. Излови митничари как си делят пари от корупция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 27 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
"Вярвам на уверенията на генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев", заяви служебният премиер Марин Райков след заседанието на кабинета. -Няма толкова нелепо изказване като това! Да вярваш на частен инвеститор повече, отколкото на държавна институция! Ако аз съм на мястото на В. Танов ще копирам всичката информация по случая и ще я изпратя на ОЛАФ придружена с подробен опис на ситуацита.Ако ЕС не се намеси няма оправия. Толкова Жалка държава сме че компания като Лукойл държи всяко едно правителство, всеки премиер че и целият съд в задния си джоб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 24 rate down comment 0
user##
преди 10 години
Браво на агенция Митници. Давайте само така и след изборите. А продажните *** от съда - не се ли наядохте? Скоро иде вашият ред...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 14 rate down comment 0
TGV
преди 10 години
Случаят бил микродрама за няколко милиарда, които са нищо за нашата богата страна!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още