IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Булсатком” спечели конкурса за седми мултиплекс

Дружеството „ДИ ВИ БИ ТИ” АД се класира на второ място

16:25 | 07.05.13 г.
“Булсатком” спечели конкурса за седми мултиплекс

Сателитният оператор “Булсатком” печели конкурса за седмия мултиплекс за излъчване на цифрова ефирна телевизия, съобщиха от пресцентъра на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Решението е взето от комисията на 26 април. В съобщението до медиите комисията не посочва мотивите си и не става ясно с какво едната оферта e надделяла над другата.

Припомняме, че конкурсът беше обявен с решение на регулаторната комисия от 21.01.2013 г. в изпълнение на Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) и Закона за електронните съобщения (ЗЕС). В определения срок постъпиха заявления за участие от две предприятия - „ДИ ВИ БИ ТИ” АД  и „Булсатком” АД.

Досега регулаторът е издал лицензи за 6 мултиплекса на две дружества. В медийните среди беше разпространена информацията, че собствеността на тези две дружества е косвено свързана с Корпоративна търговска банка.

Именно заради липсата на конкуренция в сектора Европейската комисия обяви намерението си да заведе дело срещу България в Съда на ЕС в Люксембург. Като отговор на това решение от страна на Брюксел КРС откри конкурс за 7-ми мултиплекс. През март служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев заяви, че ще проведе разговори с ЕК, за да бъде отложена наказателната процедура срещу България.

Решението на КРС подлежи на обжалване в 14-дневен срок, уточняват от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още