IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси започват седмицата със слаби понижения*

Обявените макроикономически данни не успяват да впечатлят инвеститорите, а сезонът на отчетите е към своя край

18:20 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските индекси започват седмицата със слаби понижения*

Основните американски индекси търпят слаби понижения в началото на сесията, след като оповестените макроикономически данни не успяха да впечатлят инвеститорите и след поредните рекордни постижения за всички времена на Dow Jones и Standard & Poor's 500, достигнати през миналата седмица, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,26% до 15 079,55 пункта, воден от акциите на DuPont, които губят 1,25% от стойността си до 54,76 долара, и тези на Alcoa, поевтиняващи с 1% до 8,61 долара. Само 2 компании в индекса на сините чипове и 12 в широкия S & P 500 ще отчетат резултатите си за първото тричесечие през тази седмица

Standard & Poor's 500 изтрива 0,18% до 1 630,68 пункта, като всичките му ключови подиндекси са на червена територия начело с компаниите за комунални услуги и тези за производство на материали. Nasdaq Composite се понижава с 0,08% до 3 433,68 пункта.

До момента 90% от компаниите в Standard & Poor's 500 са публикували тримесечните си резултати, като 67% от тях са надхвърлили очакванията за печалба, а 24% са разочаровали анализаторите, сочат данни на Ройтерс. Ако всички останали компании в индекса публикуват тримесечни резултати, оправдаващи прогнозите, средната печалба на компаниите в индекса ще нарасне с 5,3% спрямо първото тримесечие на 2012 г.

Данните за приходите обаче остават с 1% под предвижданията, като само 46% от компаниите са надхвърлили прогнозите си за продажби.

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано са нараснали с 0,1% през април, сочат данни на американското министерство на търговията. Данните за март обаче бяха коригирани в посока на допълнително понижение до 0,5% спрямо първоначално обявения спад от 0,4%. икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха продажбите през април да се понижат с 0,3%.

Запасите на бизнеса през март са останали без промяна на ниво от 1,27 трлн. долара след сезонна корекция, става ясно от друго съобщение на министерството. Икономистите очакваха ръст на бизнес запасите с 0,3% при положение, че през февруари те се бяха увеличили с 0,1%.

Акциите на Monsanto поевтиняват с 0,2% до 107,88 долара, след като Върховният съд на САЩ постанови, че фермер от щата Индиана е нарушил патент на компанията за вид соя.

Пазарната капитализация на Dell продължава да намалява, днес с 0,3% до 13,41 долара за акция, след като в петък инвеститорът Карл Айкън предприе нов опит за придобиване на компанията, а днес комисията, оценяваща офертите, поиска той да разкрие допълнителни подробности по предлижението си.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още