IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Исканията за оставката ми са част от сценарий ГЕРБ да остане на власт

ГЕРБ в момента води задкулисни разговори за правителство, смята червеният лидер

16:32 | 14.05.13 г. 9
Станишев: Исканията за оставката ми са част от сценарий ГЕРБ да остане на власт

Исканията за оставка на Сергей Станишев от страна на Румен Петкова е „предварителен сценарий за постигане на сделка с ГЕРБ и запазване на ГЕРБ във властта". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на специална пресконференция. 

Той коментира още, че не случайно Цветан Цветанов е бил намекнал по време на кампанията, че в БСП има много свестни хора, с които ГЕРБ са готови да работят. „Този сценарий няма да сработи и ще срещне отпор в партията, защото аз знам какви са настроенията“, заяви още лидерът на БСП.

Според него в момента ГЕРБ водят задкулисни разговори и обещават „златни планини и постове“, за да сформират правителство. За разлика от тях БСП ще проведе прозрачни преговори, убеден е Станишев.

По време на пресконференцията "червените" поискаха възможно най-бързо да бъде свикан новият парламент. Станишев допълни, че е водил разговори с президента Росен Плевнелиев за това и той е "разбирал, че не бива да се протаква свикването на следващото Народно събрание".

Новото правителство ще започне с много ниско доверие и трябва да бъде направено всичко възможно, за да го спечели, смята още „червеният“ лидер.

Станишев коментира, че преговори за ново правителство още не са водени и разговорите тепърва ще започват. С ГЕРБ обаче категорично няма да се коалират, защото са показали „кадрова немощ“. Към момента не може да бъде използван и моделът на тройната коалиция, смята още той.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Ако обърнеш внимание, как са гласували в чужбина( без Турция) българите по света, гласували са 4 пъти повече за ГЕРБ, в сравнение за БСП.Което ще рече, че там никой не ги е манипулирал и затова ГЕРБ води драстично.Но за съжаление като цяло, на България и липсват политически мъже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 2
data
преди 10 години
Не знам за какво е прав но Станишев се провали again :):) Тактиката му да обещае на всички всичко минава само при пенсионерите . Чак се стигна до там че да обещае пак да се пуши в заведенията - то няма граници наглостта и безочието в предизборните лъжи .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 7
georgi_shum
преди 10 години
Как да бъде като не е мъж? Със всичките ми резерви към личноста на Р. Петков, не може да му се отрече, че каза нещо много вярно - СерГея доказа, че няма избори, които да не може да загуби от Борисов. БСП трябва да изгонят тази пародия на лидер, ГЕРБ да се очистят от компрометираната фигура на Цветанов - да се явят на нови избори и за 2 години да управляват заедно. Нали всички искат да са европейски политици и да управляват по европейски - момента е идеален да приложат германския модел, когато Социал-демократите и Християн-демократите управляваха заедно, макар и пак по принуда, но в името на страната им.. Може пък по принуда нашите хубостници да станат първо хора, пък след това политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Вижте го бе.. Самозабравил се комуноид, лаком за власт. Това момче хептен превъртя. И най-лошото е, че май ще влезе във властта. УЖАСТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 4
:-)
преди 10 години
Това му е невъзможно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 4
data
преди 10 години
Станишев - бъди мъж поне веднъж !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още