IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпусна 500 хил. лева за кадастрални карти на плажове и дюни

МРРБ ще възложи обществена поръчка за изготвянето на необходимите карти и регистри

15:13 | 15.05.13 г. 1
Правителството отпусна 500 хил. лева за кадастрални карти на плажове и дюни

Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) ще възложи обществена поръчка за изработването на кадастрални карти и регистри за морските плажове и дюните. Това ще стане чрез Агенцията по геодезия, картография и кадастър, става ясно от съобщение на пресцентъра на Министерския съвет. 

На днешното си заседание правителството отпусна 500 хил. лева за изготвянето на картите. Цялата поръчка ще коства около 700 хил. лева. Останалите средства ще бъдат разплатени от бюджета на Агенцията по геодезия за 2014 година, след като изтекат гаранционните срокове по изпълнението на договорите. 

В картите описани ще бъдат плажове и дюни, попадащи в землищата на на с. Осеново, община Аксаково, с. Близнаци, община Аврен, с. Ново Оряхово и с. Шкорпиловци, община Долни чифлик, и с. Самотино, община Бяла (115 ха морски плажове и около 80 ха пясъчни дюни).

Специализирани карти и регистри ще бъдат изработени за дюните, разположени и извън обхвата на морските плажове (включително и в зона Б), попадащи в землища с одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри (около 230 ха пясъчни дюни).

С поръчката на МРРБ ще бъдат създадни и специализирани карти и регистри за обекти по чл. 6, ал. 4 и 5 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (езера, влажни зони, лагуни, лимани, брегоукрепителни и брегозащитни съоръжения) за област Добрич – на площ от около 1250 хектара, става ясно още от съобщението на правителствената пресслужба. 

Освен това ще бъде създадена и кадастрална карта и регистри за територията на населените места от област Варна, в обхвата на които попада охранителна зона Б по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която ще бъдат осигурени землищата на населени места с обща площ около 30 000 хектара, от които урбанизирана - 1500 хектара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stasi666
преди 10 години
Че то останаха ли такива.Отдавна не съм практикувал WC туризъм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още