IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама получи оставката на Стивън Милър

Щефът на приходната агенция си отива след скандал със завишени критерии за молбите на организации на Чаеното парти

21:09 | 16.05.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Обама получи оставката на Стивън Милър

Президентът на САЩ Барак Обама получи оставката на ръководителя на американската служба по приходите във връзка с избирателно отношение в посока завишени изисквания към някои нетърговски организации.

Стивън Милър, оглавяващ агенцията, подаде оставка, след като законодатели повдигнаха въпроса защо институцията му е използвала идеологически определения като „чаено парти” (по името на едноименното политическо движение – бел. ред.), за да постави молбите на някои групи за освобождаване от данъци под по-строго разглеждане.

”Това е непростимо и американците имат право да се разгневени. Аз също съм гневен”, заяви президентът, обявявайки оставката на Милър. „Важно е да въведем ново ръководство, което да помогне за възстановяване на доверието. 



„Това е изключително труден момент за службата. Има силна нужда от незабавно възстановяване на общественото доверие в националната приходна агенция”, е написал Милър в писмо до служителите си.

Обама не обяви кой ще ръководи приходната агенция междувременно. Според източници той ще направи това през следващата седмица. Президентът не е назначавал постоянен ръководител, откакто мандатът на Дъглас Шулман, назначен от Джордж Буш, изтече през ноември.

От началото на 2012 г. републиканци се оплакват, че има забавяне в одобренията на молбите от организации на Чаеното парти и че им се изпращат подробни въпросници. Това е заопчнало през 2010 г., като някои служителите на агенцията вече са били наясно през юни 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Че какво се случва в тази "Бяла страна" - горят бушони , защото хората са ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Не, че съм фен на ГЕРБ. Но в момента се готтвят да управляват 2 партии с арестувани хора за тръговия на гласове. Има го на сайта на прокуратурата и в репортаж на НОВА. БСП+ДПС вече говорят като, че ли са спечелили изборите. Та да питам ти за кого си? Ама какво ли да се чудя, мисля че ти беше голям фен на обединена европа - като гледам тя цялата е червена вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 10 години
Виждате какво се случва със скандал в Бяла страна. И виждате какво се случва в България - вместо цялото ръководство на ГЕРБ да подаде оставка и да бяга по-бързо, те най-нагло продължават да купуват гласове и да искат властта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още