IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова: Държавната хазна е почти празна

Правителството ще има успех, ако поне 50 хиляди фирми отново започнат работа, смята евродепутатът

13:27 | 25.05.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Илияна Йотова: Държавната хазна е почти празна

Работата на „Кабинета Орешарски” ще стартира с обстоен анализ на изпълнението на бюджета, коментира за Bulgaria On Air евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Тя допълни, че трябва да се установи къде са основните пробойни и да се търсят решения за преструктуриране на плащанията. Новото правителство ще мисли и за повишаване на доходите, заяви Йотова, тъй като по думите й голяма част от домакинствата получават сметки, които са непосилни за плащане от тях.

Според евродепутата предсрочните избори са най-тежкото нещо, за което може да се мисли. Тя допълни, че една нова предизборна кампания ще се отрази много лошо на страната.

„Пари в държавната хазна в момента почти няма. Изхарчени са пари с надеждите, че ще бъдат възстановени от плащания от европейските фондове. Оттам обаче няма потвърждения, че това ще се случи. Много проекти не са одобрени”, заяви Йотова. Тя допълни, че правителството на Орешарски ще има успех, ако изпълни десетте най-важни мерки, поставени от БСП и ДПС. Сред тях са намаляване на междуфирмената задлъжнялост, както и на забавените плащания на държавата към бизнеса.

„Кабинетът ще има успех, ако поне половината от закритите 100 хиляди фирми отново започнат работа”, допълни Йотова.

Евродепутатът е убедена, че сред избраните в 42-то Народно събрание депутати има достатъчно разумни хора, които да защитят интересите на обществото и които няма да търсят единствено политическа изгода. На въпрос дали смята, че кабинетът на Орешарски ще оцелее повече от шест месеца, Йотова отговори: „Мисля, че ще проработи максимата – няма нищо по-постоянно от временните неща”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Последно: празна ли е или има налични 5.3 милиарда към днешна дата?Щото оставам със съмнение че викат "празна е" щото искат да ги откраднат до есента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 0 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
знаеш ли-вчера си мислех, че с окрадените 2 милиарда от пожарникаря, ще имате още доста време да ми драскате глупости. Веднага ти казвам кои са гласували за ГЕРБ-тези които бяха заплашени, че ще ги уволнят, ако не гласуват за ГЕРБ, доста незадоволени домакини, допускам 350 000(цифрата е примерна) от мъртвите души, няколко стотин хиляди, работещи в държавната администрация и семействата им и още толкова от МВР и МО. А...забравих-и още малко зомбирани ***(ти даже от тях не си, защото си на заплатка). И разбира се-няколко десетки хиляди души от чужбина, които не са виждали на какво прилича държавата. И ще ги докарам до милион. И аз съм бил зомбиран...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 2
scrooge mcduck*
преди 10 години
Е как всички ве, напълно болен мозък,Останалите партии са политически трупове за които си гласувал, ***.1млн. души гласували за ГЕРБ и победителите били други, ами кои са те май те е срам да кажеш.Напълно болно поляризирано зомби.*** продажници заради такива малоуници сме на това дередже.*** и *** как генерализира на гърба на над 1 млн.души.*** айде сега си постройте АЕЦ-а ахаххахаха .Срам ме от такива ***. Виж какво казва Станишев в интервю за тема, малоумно копче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 5
scrooge mcduck*
преди 10 години
Ей малоумно бесепарско малоумниче.Отвори си някои от линковете.*** ли си???????????http://news.ibox.bg/news/id_1420926304http://***.dnevnik.bg/bulgaria/2009/02/18/677596_stanishev_krizata_doide_no_pak_shte_sme_otlichnici/http://***.dnes.bg/politika/2009/02/18/i-stanishev-useti-krizata-pyk-i-prizna-niama-kak-da-ni-podmine.66153http://***.temanews.com/index.php?p=tema&iid=552&aid=13415Мандатът на вашето правителство е на приключване. В какво състояние оставяте държавата?- Моментът определено е критичен за развитието на страната. България е малка и отворена икономика, не е възможно тази безпрецедентна икономическа криза да не й се отрази. Категоричен съм обаче, че на фона на глобалните сътресения в други държави страната ни стои стабилно. Другото са политически или още по-лошо - спекулации с цел бързи печалби.И прочети между редовете какво казва в тема този *** Станишев, ти какъв си *** или гражданин.*** червени кратуни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 12
kalendar
преди 10 години
браво, гербер-не можеш много да пишеш, но поне гордо следваш вожда:) Всички ли подкрепили ББ са такива? Е...поне сме наясно, защо това недоразумение управляваше последните 3,5 год.-нивото на образование е виновно.И само едно противоречие виждам в изказването ти-след като очевидно твоята компетентност граничи с 0, защо ти не си се снишил някъде:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Кабинетът ще има успех, ако поне половината от закритите 100 хиляди фирми отново започнат работа, допълни Йотова."За фирмите по веригите за източване на ДДС ли става въпрос !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 2
scrooge mcduck*
преди 10 години
Мръсни червени *** ето на за кого сте гласували.Пълни ***.http://news.ibox.bg/news/id_1420926304http://***.dnevnik.bg/bulgaria/2009/02/18/677596_stanishev_krizata_doide_no_pak_shte_sme_otlichnici/http://***.dnes.bg/politika/2009/02/18/i-stanishev-useti-krizata-pyk-i-prizna-niama-kak-da-ni-podmine.66153http://***.temanews.com/index.php?p=tema&iid=552&aid=13415Мандатът на вашето правителство е на приключване. В какво състояние оставяте държавата?- Моментът определено е критичен за развитието на страната. България е малка и отворена икономика, не е възможно тази безпрецедентна икономическа криза да не й се отрази. Категоричен съм обаче, че на фона на глобалните сътресения в други държави страната ни стои стабилно. Другото са политически или още по-лошо - спекулации с цел бързи печалби.ахахахахха Ей сега ще видите геноцид за пореден път.А които е гласувал за БСП,АТАКА,ДПС да се самозапали и извини на другите,че съществува. Червени кратуни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 9
Internet
преди 10 години
Леле, що милиция пише тук под разни имена и все други са им виновниЯвно в тайната касичка на ДАНС все още има парици
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 14 rate down comment 1
lewis
преди 10 години
Аз продължавам да се чудя защо изобщо някой е дал "трибуна" и надлежно е отразил това червенокосо плиткоумно и нагло до безкрай ***? Няма такава наглост като останалите две видни другарки с големи усти, използвани предимно за храчене и празнословене!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 1
Valentin13
преди 10 години
тази жена наистина взе да ми променя отношението кам света - аз си мислех, че некадарността кара човек да се сниши и да не приказва по теми, които очевадно са далеч от компретентността му. А тя продалжава да пални саитовете с глупостите си, и явно никои не я подсеща да млакне. Като капак отгоре са невероятните лажи, които говори. Лажата става ежедневие за неината партия. аз си мислех, че това е болест. а тя си изглежда здрава, жената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още