IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мъж от стомана" е най-гледаният филм през юни за всички времена

Общите постъпления от продажбата на билети възлязоха на 125 млн. долара за две седмици

20:59 | 17.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Мъж от стомана&quot;. <em>Илюстрация:&nbsp;Warner Bros. Ent.&nbsp;</em></p>

Кадър от "Мъж от стомана". Илюстрация: Warner Bros. Ent. 

Филмът "Мъж от стомана" оглави бокс офис класацията в САЩ и Канада, съобщиха световните информационни агенции. През премиерния си уикенд лентата е донесла на създателите си 113,1  млн. долара от продажбата на билети.

Това е вторият най-добър резултат на премиерна лента през годината и най-доброто постижение през юни за всички времена, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Филмът спечели допълнителни 12 млн. долара от прожекции в четвъртък, на 13 юни. Така общите постъпления от продажбата на билети възлязоха на 125 млн. долара. Първоначалните очаквания за приходи варираха от 75 до 130 млн. долара.

"Мъж от стомана" е най-новият филм от поредицата за приключенията на Супермен. Главната роля - на Супермен и човешкото му алтер его Кларк Кент - се изпълнява от 30-годишния Хенри Кавил, прочул се със сериала "Династията на Тюдорите". Той е първият британец, превъплътил се в образа на типично американския герой Супермен.

Ейми Адамс е Лоис Лейн - репортерката, в която се влюбва  супергероят. Майкъл Шанън играе злодеят генерал Зод. На Кевин Костнър и Даян Лейн са поверените ролите на осиновителите на Кларк Кент - Джонатан и Марта Кент. В образа на биологичния баща на Супермен - Джор-Ел - се превъплъщава Ръсел Кроу. Режисьор на "Мъж от стомана" е Зак Снайдър, сценарист е Дейвид Гойър, а продуцент - Кристофър Нолан. Лентата е на Warner Bros. 

На второ място е още една премиерна лента - "Краят на света" на Sony Pictures с 20,5 млн. долара. Комедията е режисьорски дебют на комика Сет Роугън и е с участието на Джеймс Франко. Тя е донесла на създателите си общо 32,8 млн. долара.

На трета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка е филмът "Зрителна измама". Трилърът с Морган Фрийман, Майкъл Кейн, Марк Ръфало и Джеси Айзенбърг спечели през уикенда 10 млн. долара, а от появата си на екран досега донесе на  създателите си 80 милиона долара.

На четвърто място е "Бързи и яростни 6" с Вин Дизел с 9,4 млн. долара. През май лентата две седмици подред бе начело в класацията, а миналия уикенд бе на втора позиция. 

Трилърът "Чистката" на кинокомпанията "Юнивърсъл", който миналата седмица оглави бокс офис класацията в Северна Америка, сега е на пета позиция. Филмът с Итън Хоук е реализирал 8,2  млн. долара приходи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още