IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тежък удар за Telecom Italia

Vodafone съди оператора за над един милиард евро заради злоупотреба с доминираща пазарна позиция

10:53 | 05.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тежък удар за Telecom Italia

Британският мобилен оператор Vodafone съди Telecom Italia за щети за над един милиард евро, предава Ройтерс. Обвинението е за злоупотреба с господстващо положение на пазара на италианската фиксирана телефония, поясни в неделя говорител на британската група. 

Telecom Italia се е опитвала чрез поредица от стъпки през периода между 2008 до 2013 г. да не допуска конкуренция в тази област. Заради това Vodafone Italy е загубила клиенти и се е наложило да приложи свръхинвестиране. В допълнение Telecom Italia е задушавала развитието на фиксираната мрежа на Vodafone.

Най-големият оператор на фиксирана мрежа в Италия отхвърли обвиненията и изрази увереността си, че е действал напълно правилно и според законите.

През май италианските антикартелни власти вече осъдиха Telecom Italia за злоупотреба с пазарна позиция на 104 млн. евро. Осъдената компания обаче ще обжалва присъдата. Причина за решението са дългогодишните оплаквания на мобилния оператор Wind и компанията за широкочестотни услуги Fastweb, която принадлежи на Swisscom.

В момента Telecom Italia, която силно се нуждае от свеж капитал, се опитва да се раздели с подразделението си за фиксирана телефония, но засега не получава зелена светлина от властите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още