IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

57-ми път #ДАНСwithme

Протестиращите продължават да искат оставката на правителството

22:44 | 09.08.13 г. 4
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължават в София за 57-ми ден. Макар вече по-малобройни заради отпускарския сезон, все пак стотици недоволни се събраха на площад „Независимост“.

Една малка група протестиращи блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”.

Свирки,  барабани и  дежурното „Оставка” отзвучават протеста. Недоволните са издигнали лозунги с искания за оставка и нови избори. Развяват се български знамена.

За някои от недоволните протестите са се превърнали в ежедневие и те нямат намерение да се отказват, докато кабинетът „Орешарски“ не подаде оставка. Според тях обаче управляващите не чуват и си измислят псевдопротестиращи, с които да се срещат.

Биографията със заглавие "Кой е Бисер Миланов" беше разлепена на площад „Независимост“. В нея бяха изредени присъдите на известния като Петното, който днес участва на срещата на Пламен Орешарски с протестиращи.

Протестиращите стигнаха до сградата на НС. Малко след 21 часа те започнаха да се разотиват

По данни на МВР малко след 20,00 часа пред Ларгото в София са се събрали около 150 души. Протестните действия в столицата преминаха без произшествия.

Снимки от протеста и информация за контрапротеста търсете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 10 години
Съжалявам, разпрострях се в предишния пост, а ми се иска да отбележа, че оттук нататък ще настъпи смешното. Защото след близо 60 дни никакви искания освен една необоснована оставка (оставка, защото не са ми симпатични?), трябва най-после да артикулират каквво искат и да изберат свои представители. Уверявам ви и ви приканвам - внимавайте какво ще се случи. Циркаджиите пак се появиха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 10 години
Аз не бих коментирала отделни лица. Между 20 000, както твърдят проституиращите, пардон протесстиращите, голям процент ще бъдат персони под въпрос. Аз пък мога да изреждам потомствени комунистически издънки на протеста на пълзящите по жълтите павета, които сега са силно пребоядисани и забравили родителите си - Милена Фучеджиева (тя много би искала хората да не знаят биографията й в детайли), Людмила Филипова (внучката на Гриша Филипов - също се надява младите да не помнят екстрите й и прословутия й дядо с руски акцент) и т.н. По-скоро си мисля за този твърде странен псевдо протест на навити кукли с пружини, зад които се виждат кукловодите и се питам дали на някои от тях не им е неудобно поне пред себе си.Но както се казва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 8
Есхил
преди 10 години
Тези палячовци за почти два месеца квичене по улиците на София така и не можаха да измислят поне един два аргумента или причини защо искат оставката на правителството, или както преди години бяха кръстили СДС - стани да седна аз! Е, няма кой да им повярва и за това на правителството не му пука , че някой опикават центъра на столицата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 14
Сините камъни
преди 10 години
Да се заиграва министър-председателят със съмнителни лица, от рода на Мишо ШаМара и Петното е унизително за нас, за него ..... неЗнам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още