IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите ще очакват само едно – решението на Фед

Ключови за пазарните участници през седмицата ще бъдат и протоколите от последните заседания на Английската и Австралийската централни банки

09:45 | 16.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изявлението на Бен Бернанке ще даде насоки за бъдещите движения на международните финансови пазари. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изявлението на Бен Бернанке ще даде насоки за бъдещите движения на международните финансови пазари. Снимка: Ройтерс

Пазарните движения в предстоящите пет дни, а най-вероятно и доста след тях, несъмнено ще бъдат подвластни на едно събитие – двудневното заседание на Федералния резерв в САЩ, което ще се проведе на 17-18 септември. Ключовата ще бъде и последващата го пресконференция, която ще даде председателят на резерва Бен Бернанке.

През първия ден от седмицата пазарите в Япония ще останат затворени заради национален празник.

Еврозоната ще публикува данните си за движението на потребителските цени, които представляват по-голямата част от общата инфлация.

По-късно през деня в Канада се очакват данните за чуждестранни покупки на ценни книжа. В САЩ пък ще бъде публикуван производственият индекс Empire state, както и данните за индустриалното производство.

Във вторник централната банка на Австралия ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика, което се очаква да даде ценни насоки относно икономическите перспективи пред страната от гледна точка на банката.

Същевременно австралийските власти ще представят и данните си за продажбите на нови превозни средства – водещ измерител на потребителското доверие.

Властите в Обединеното кралство се очаква да оповестят официалните си данни за инфлацията на потребителските цени, както и докладите за инфлацията на производствените цени.

Институтът ZEW ще представи своя доклад за германските икономически настроения – водещ индикатор за икономическото здраве, както и данните за икономическите нагласи в еврозоната.

В сряда Английската централна банка ще представи протокола от последното си заседание, който се очаква да даде на пазарните участници ценни насоки относно бъдещите икономически перспективи пред страната.

Институтът ZEW ще публикува доклад за икономическите очаквания в Швейцария – водещ индикатор за икономическото здраве.

В САЩ се очакват официалните данни за разрешителните за строеж – водещ индикатор за бъдещата активност в строителния сектор, както и данните за пазара на жилища.

Същевременно Федералният резерв ще обяви дългоочакваното си решение относно лихвения процент, което ще бъде последвано от изявление на Бен Бернанке.

В четвъртък Нова Зеландия ще публикува данните за брутния вътрешен продукт през второто тримесечие – най-широкия индикатор на икономическата активност и водещ измерител на икономическото здраве.

В Япония се очакват данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа. Пазарите в Китай пък ще останат затворени заради национален празник .

Британските власти от своя страна ще представят данните си за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от цялостната икономическа дейност.

В Канада пък се очакват официалните данни за продажбите на едро – водещ индикатор за потребителските разходи.

Американските власти ще представят традиционния си седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за продажбите на съществуващи домове.

В последния ден от седмицата пазарите в Китай ще останат затворени заради национален празник.

В Обединеното кралство се очакват данните за държавния дълг, докато канадските власти ще публикуват доклада си за инфлацията на потребителските цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 5
Гари
преди 10 години
Абе не ви ли писна - всяка седмица чакаме нещо от Федералния резерв, а то е все едно и също. Години минаха вече по тази схема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още