IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроскептицизмът в големите европейски икономики се засилва

Анкетираните французи, германци, испанци и италианци признават, че кризата се е отразила върху семействата им и личните отношения

09:41 | 17.09.13 г.
Евроскептицизмът в големите европейски икономики се засилва

Пет години след началото на икономическата криза в Германия, Франция, Италия и Испания се отчита засилване на евроскептицизма. Това сочат и резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано във френския вестник „Ла Кроа”, цитирано от телевизия Bulgaria On Air.

В Испания 37% от анкетираните заявяват, че членството в Европейския съюз е лошо за страната. В сравнение с миналата година евроскептиците на Пиренеите са се увеличили с 9 на сто.

Във Франция делът на евроскептиците е 43% в Германия – 44%, а в Италия 45%.

На въпрос какво мислите за настоящата икономическа ситуация, 69% от французите отковарят, че страната е още в криза. В Испания подобен отговор дават 66 на сто, в Италия 68%.

В Германия процентът е сравнително по-нисък – 37%.

Едва 18% от французите са на мнение, че най-лошото е зад гърба им. В Германия делът на оптимистите е 25 на сто, в Испания и Италия – по 22%.

Близо 80 на сто от анкетираните французи, 39 на сто от германците, 84% от испанците и 89 на сто от италианците признават, че кризата е оказала влияние върху семействата им и личните отношения.

Вижте още в репортажа, подготвен от международния редактор Мартина Ганчева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още