IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-слаби икономики в света

Почти всички от 10-те най-малко конкурентоспособни икономики са изключително бедни

16:13 | 29.09.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Десетте най-слаби икономики в света

След като в продължение на четири последователни години САЩ пропада в класацията за конкурентоспособност на Световния икономически форум (СИФ), през 2013 г. страната се изкачи с две места – от седмо през 2012 г. на пето.

Комбинацията от фактори, като подобрението на финансовите пазари и добрата образователна система, спомогнаха положението в САЩ да се подобри, въпреки влошените макроикономически показатели.

Годишният доклад за конкурентоспособността я описва като „институциите, политиките и факторите, определящи степента на производителност на една страна“.

В опит да оцени конкурентоспособността СИФ групира изследваните 148 държави в три категории в зависимост от степента на тяхното развитие.

Почти всички от 10-те най-малко конкурентоспособни икономики са изключително бедни – шест от тях имат БВП на глава от населението под 1000 щатски долара.

За сравнение - американският БВП на глава от населението е почти 50 хил. долара. Базирана на доклада на СИФ и публикувана в MarketWatch.com, 24/7wallst.com прави класация на десетте най-зле представящи се икономики в света.

Кои са десетте на най-слаби икономики в света - вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Средна продължителност на живота - 50г.То навсякъде е така, спрат ли се хапчетата и в европа ще стане такава продължителността :)Идея към здравния и финансовия министъри за решаване на редица проблеми :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Освен хъхризацията виж и какви други пречки за развитие са посочени под снимките за всяка страна: сигурност, съдебна система, инфраструктура, достъп до финансиране, здравеопазване и образование. Тези 6-те показателя са най-слабите места и в нашата страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още