Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Пет години след фалита на Lehman Brothers домакинствата не смеят да инвестират

Нагласите са насочени към сигурността на финансовите средства, а желанието за увеличението им отстъпва

   1| 2    
1
 
6
 
13
преди 6 години
Няма профилна снимка
Потребление й трябва на икономиката. По моите скромни наблюдения, най-благоприятните потребителски нагласи се срещат основно в две групи от хора: жените и ***’ите (просто обичат да пазаруват ;)). Т.к. няма как с щракване на пръстите да увеличим броя на жените, тинк-танковете тр. да се замислят, как по-голяма част от от мъжете да бъдат направени ***’и. Аз около себе си вече виждам обнадеждаващи признаци в тая насока ;)). Няма да си развивам до край мисълта, но виждам и други позитиви, които останалите хетеро-мъже, ще можем да извлечем от такава тенденция ;)
1
 
6
 
12
nobel до: Chick-Chirick
преди 6 години
Няма профилна снимка
Точно така. По времето около Голямата депресия е имало много хора, които съзнателно са представяли състоянието на собствените си фирми като много по-лошо, отколкото е в действителност и след като акциите им паднат са си ги изкупували сами на безценица. По този начин така наречените "дребни инвеститори" всъщност са им купували фирмите. Аз, например, никога не бих повярвал, че подобен елементарен номер би могъл да мине два пъти в историята на човечеството, ама пред изумения ми взор в България по едно време се проведе "масова приватизация", което си беше ачик точно същото. Друг е въпроса доколко беше успешно, но най-невероятната гледка, която съм виждал в живота си бяха едни хора, дето се редяха на опашки, за да си КУПЯТ бонови книжки. А това, че имаше и втори етап на масовата приватизация няма как да го коментирам. Защото то бива да си балък, ама....
1
 
7
 
11
iivanoff до: iivanoff
преди 6 години
най-елементарното д-во на думите ми е следния факт:

- парите набутани в балона /за балонизиранеТО/, са много по-големи от тези прибрани от хората /за манипулиранеТО/, пардон маймуните!

- за проверка на д-воТО се сещам например за QE1,2,3,4...

Но понеже маймунските мозъци не са настроени да "мислят критично"м то въпреки че манипулация ТИП центруфуга съм я обяснявал как действа над 3 пъти тук във коментарите и форума, то никога една *** няма да я разбере, дори и да се съгласи с действието и... проблема е че е извън полето и на виждане, избор и мислене...
0
 
12
 
10
Chick-Chirick до: nobel
преди 6 години
Няма профилна снимка
"На днешно време аз не мога да си представя как може да си дребен инвеститор" - защо само на днешно? То винаги си е било така! Това с инвеститора си е маркетингова стратегия на банките да хващат риби. Нямаш ли вътрешна информация и контрол никакъв инвеститор не си! Как мислиш, дали банката в която ти е депото от любезност ти предлага да те представлява на общ.събр. на акт.? Чиста спекула си е това с дребните сумички, ама айде да сме инвеститори, че някакси по-лъскаво звучи :)
3
 
11
 
9
iivanoff до: deant
преди 6 години
измерва манипулационния натиск! а балонзацията е над него и тя го създава!... именно чрез нея манипулират маймуните!
0
 
5
 
8
nobel до: Chick-Chirick
преди 6 години
Няма профилна снимка
Ей, вярно бе, това беше терминът. Подкрепа на икономиката и монетарни стимули.
0
 
4
 
7
LuckyYou до: nobel
преди 6 години
По принцип дребните инвеститори могат да печелят много повече в процентно изражение от големите , тежки инвеститори, които много по-трудно влизат и излизат от позиция... Това важи както за САЩ, така и за България :)
0
 
7
 
6
nobel до: LuckyYou
преди 6 години
Няма профилна снимка
Според мен страхът тепърва започва, защото има още много балони да гърмят и все големи. Има цели държави, дето рано или късно няма как да не фалират. А що се отнася до инвестициите - те са главно от хора, като Бил Грос, Сорос или Уорън Бъфет - повечето е с цел чиста спекулация. Дребни акционери е имало много преди Голямата депресия. Били са около 92% от всички акционери, но "Голямата" бързо е унищожила "инвестициите" им. Мисля, че страхът оттогава още си стои. На днешно време аз не мога да си представя как може да си дребен инвеститор.
0
 
14
 
5
Chick-Chirick до: deant
преди 6 години
Няма профилна снимка
Ама какво говориш ти - балонизация :) Недей така моля ти се :( Централните банкери му казват "подкрепа на икономиката"...
6
 
4
 
4
преди 6 години
И което е още по-интересно. Ако в САЩ донякъде е позабравен страха, то в България имаме много високо ниво. Чудесно време да бъда алчен ;)