IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford Mustang от „Да изчезнеш за 60 секунди” отива на търг

Това е един от трите екземпляра, шофирани от Никълъс Кейдж

09:59 | 10.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mecum</em></p>

Снимка: Mecum

Филмът „Да изчезнеш за 60 секунди” е връх в кариерата на Никълъс Кейдж. И докато актьорът напоследък страда от липса на внимание и се принуждава да снима реклами на китайски коли, партньорът му в лентата Ford Mustang, известен с името Елинор, не е загубил и грам от своята популярност.

Доказателство за това са прогнозите на аукционната къща Mecum, която ще предложи на търг един от оригиналните Ford Mustang (Shelby GT500) от филма. Наддаването ще се състои на 12 октомври в Чикаго, САЩ, а очакваната сума е 1 млн. долара.

Високата цена се обуславя от факта, че този Ford Mustang от 1967 година е един от трите, управлявани от Никълъс Кейдж във филма. Специално за римейка от 2000 година са били направени 12 еднакви на външен вид автомобила, но по-голяма част от тях са използвани за каскадите.

Екземплярът, който Mecum ще предложи за наддаване има номер на рама 7R02C173895, като в момента се намира във Великобритания. Собственикът му ще го транспортира до САЩ със самолет ден преди аукциона. Колата е в оригинален вид и притежава сертификат за автентичност, сочи информацията.

Както е известно, за втората версия на „Да изчезнеш за 60 секунди” са използвани доработени Ford Mustang, подготвени от холивудската компания Cinema Vehicle Service и тунинг-ателието Foose. Автомобилите имат нова форма на предницата, допълнителни светлини, агресивен капак, разширени калници, нови въздухозаборници и нови масивни прагове.

Изменения има и в интериора, но те са далеч по-малко, тъй като салонът е трябвало да бъде максимално автентичен. Добавени са само нов скоростомер, лост за скоростите, пожарогасител и бутон за включване на системата за впръскване на азот. Двигателят - V8, също е „пипнат”, като мощността му е нараснала до 600 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още