IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan отчете първата си тримесечна загуба от 2004 г.

Очакваме съдебните разходи да се нормализират, но могат да бъдат непостоянни през следващите тримесечия, посочи шефът на банката Джейми Даймън

16:28 | 11.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan отчете първата си тримесечна загуба от 2004 г.

JPMorgan Chase & Co публикува първата си тримесечна загуба под ръководството на главния изпълнителен директор Джейми Даймън, след като финансовата компания бе принудена да плати 7,2 млрд. долара заради изгубени дела.

Даймън успя да спаси компанията от загубите по време на финансовата криза, тъй като банковият гигант остана настрана от търговията с най-токсичните високорискови ипотечни активи. Сега обаче правните проблеми, в които се забърка JPMorgan, оказаха своето негативно влияние.

Финансовото дружество отчете загуба за третото тримесечие от 380 млн. долара, или 0,17 долара на акция. Загубата е първата от второто тримесечие на 2004 г. насам. За същия период през 2012 г. пък JPMorgan се похвали с печалба от 5,71 млрд. долара, или 1,40 долара на ценна книга.

Изключвайки съдебните разноски и другите специални предмети, компанията отчете печалба от 5,82 млрд. долара, или 1,42 долара на акция.

Средната прогноза на анкетираните от Thomson Reuters анализатори бе за печалба от 1,20 долара на акция, изключвайки еднократните ефекти.

"Докато ние очакваме нашите съдебни разходи да отслабват и да се нормализират с течение на времето, те могат да продължат да бъдат непостоянни през следващите няколко тримесечия", посочи Даймън в изявление.

JPMorgan е изправена пред множество регулаторни казуси, включително разследване за възможно подкупване при наемането на синове и дъщери на ръководители на китайски държавни компании и обвинения за измами с продажбата на ипотечни ценни книжа.

Напоследък банката се фокусира предимно върху своите съдебни проблеми. През септември дружеството се опита да постигне споразумение на стойност 11 млрд. долара с американското министерство на правосъдието. Тогава Джейми Даймън замина за Вашингтон, за да се срещне лично с главния прокурор на САЩ Ерик Холдър като част от преговорите. До сделка обаче не се стигна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jorkata
преди 10 години
Бърз фалит им пожелавам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още