IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avon се оттегля от Франция

Вълна от недоволство се разнася сред хилядите самостоятелни представители на компанията, които ще останат без работа

15:57 | 15.10.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служители на компанията я обвиняват в непрофесионално и некоректно отношение.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на компанията я обвиняват в непрофесионално и некоректно отношение. Снимка: Ройтерс

На шармантните французойки ще им е все по-трудно да се сдобият с козметиката на американския козметичен гигант Avon. Дейностите на американския производител във  Франция ще приключат до края на октомври. От офиса на компанията в Париж обявиха, че само текущите поръчки ще бъдат изпълнени и не е сигурно дали самостоятелните представители на компанията ще получат продукти след края на месеца, съобщава BBC.

Avon е на територията на Франция вече повече от 50 години. Компанията дава работа на около 120 души персонал и поддържа мрежа от 11 хил. самостоятелни представители, които посещават потребителите по домовете.

Ядосани френски служители обвиниха Avon, че ги държи на тъмно от месеци и не действа според обявените си цели и ценности. „Ние знаем, че от май тази година има администратор, но все още няма план, по който да бъдат подпомогнати служителите. Чувстваме се изоставени. Знаехме, че бизнесът не върви, но всички бяхме отдадени и в продължение на месеци работихме непрестанно за това компанията да стане доходоносна", заяви Естел Кроасан, служител на компанията. 

На по-късен етап ще бъдат организирани срещи между представители на служителите и управленските органи. В момента компанията преминава през серия от структурни и управленски промени, като преди 2 години отклони оферта за преминаване към конкурентната Coty.

Попитан от BBC за събитията във френския филиал, говорител на компанията отказа коментар и дори не потвърди закриването на дейността във Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Едни посредници се заменят с други посредници. Тяхните млади меринджеи трябваше отдавна да са го предвидили и да са се ориентирали към интернет. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
Miglena Ivanova
преди 10 години
Отскоро наблюдавам, че в София, на различни оживени места (послено видях на Орлов мост), разни дами са си спретнали по едно лъскаво щандче и предлагат козметика по подобни каталози :) Определено не им върви особено - пирамидата се разпада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Този тип работа си беше чиста Понци схема. И другите ще окапят скоро с нарастването на ONLINE поръчките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още