IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко енергия използват уредите в ежедневието?

От крушката с нажежаема жичка до сушилнята в килера. Кое устройство надува сметката ви за ток най-много?

18:33 | 19.10.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Когато говорим за електронни уреди, обикновено се концентрираме в техните параметри, функции, както и това доколко ще направят ежедневието ни по-лесно. Какво обаче се случва с консумацията на ток?

Материал на Forbes ни информира, че най-лесният начин да намалите сметката си за ток, е да се отървете от остарилети крушки с нажежаема жичка, които оползотворяват едва 10% от използваната електроенергия.

От публикацията научаваме, че разходите за охлаждане/отопление и топла вода, са основно перо в бюджета на всяко домакинство, както и че вече не е нужно да се притеснявате, когато зареждате телефона си, докато сте на гости.

Разгледайте галерията с подробна разбивка за консумацията на най-популярните електроуреди в ежедневието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
...без да се пере или мие с по-студена вода, даже напротив. Доказано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
С крушките - НА ПЪРОВ ВРЕМЕ - да но, я виж колко пара изтича през бойлерите! Вярно, това е за митичните "средностатистически" семейства. Моето, без да живеем в мизерия, харчи не по 480 /при средна цена на тока 15 ст, заради нощната/ а 200 -215 kWh месечно. измерено с отделен електромер, усреднено в продължение на две години /от 14.,8.2010 до 14.08.2012/ Е, това, което съм приготвил, може да завърне поне половината. на всеки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
MarkoM
преди 10 години
определено няма да си намалите кой знае колко сметките за ток, ако си смените крушките с нажежаема жичка с LED или с "енергоспестяващите" компактни луминисцентни лампи, щото тея хубавите са скъпи, пък евтините избутват по 1-2 години - толкова, колкото и тези с нажежаема жичкка, а и имат и по-кофти спектрален състав от нажежаемите ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още