Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Мнения и съвети

Петте най-важни финансови урока за вашите деца

Вижте как да научите малчуганите да спестяват, да харчат и да управляват финансите си още от ранна детска възраст

   1| 2    
4
 
0
 
12
misanthrope до: deant
преди 6 години
Няма профилна снимка
Ми бързам братле, остават ми само 60тина години в най-добрия случай. Няма време
7
 
4
 
11
misanthrope до: deant
преди 6 години
Няма профилна снимка
Казвам и веднага го доказвам - в България между 1989 и 2000 година практически нямаше ипотечно кредитиране ( не ми спорете с кредитни милионери, за хората нямаше)
За това всичко, строено в този период ми е в черния списък за купуване. Ами как аджежба да построиш качествено нещо, да го продадеш за 200 евро на квадрат КРАЙНА цена, и да излезеш на печалба,. Еми нема как. Затова и всички тези сгради, на възраст под 20 год са в ТРАГИЧНО състояние вече. С кредитирането започна покачване на цените но и търсене и респективно предлагане на по-качествени неща.
4
 
7
 
10
deant до: data
преди 6 години
Има развитие и то много по-устойчиво, но разбира се по-бавно. Само че за някой "бавно" е чумава дума. А за къде бързаме?
4
 
11
 
9
преди 6 години
Няма профилна снимка
И аз смята че без кредит няма как да има развитие . Това на което трябва да се научат всички (не само децата) е съотношението заемни към собствени средства и правопропорционално увеличаващият се риск при все по голямото увеличение на кредита спрямо собствения капитал . Ако това беше научено от "бизнесмените" в Бг болката от кризата щеше да бъде много по малко :)
5
 
8
 
8
преди 6 години
Нали не искате да ми кажете, че ако не съществуваше кредита като инструмент, не бихте могли да си купите нещо? Нали не забравяте, че точно масовото кредитиране вдига цените на определените стоки? Искате да ми кажете, че без да съществуват кредити никой няма да строи къщи ли? Напротив, само че тогава щеше да се потребява толкова от колкото има нужда. Не както сега давай да произвеждаме и строим пък, те маймуните ще купуват всичко, щото им дават кредити. Законите са търсенето и предлагането действат без значение дали има кредит или няма. Дори са още по истински когато няма, защото отразяват точната нужда на обществото! Другото е само да си водим някви статистики за растежи и колко трябвало да потребява американското население, че да не се сринела световната икономика. Дрън дрън на квадрат. Работи и събирай пари - да става по бавно, но поне не плащаш лихви и цените са ниски, когато няма кой да ги надува с кредитни балони!
1
 
6
 
7
преди 6 години
Няма профилна снимка
Децата до 16г. са невменяеми.... Това е реално заключение, а не измислица. Те не осъзнаят действията и постапките си., те са 100% манипулируеми....
0
 
13
 
6
bgMan до: MrSi
преди 6 години
Аз съм ползвал само един кредит през живота си досега, с който направих някои неща за да мога да живея по-евтино.
Така и уча децата си.
Бих ползвал втори креди стига чрез него да мога да изкарам печалба и за себе си.

Не е проблема в кредитите а в културата на потребление. Повечето, които теглят кредити и просто ги харчат след това имат проблеми.
3
 
18
 
5
MrSi до: misanthrope
преди 6 години
Няма профилна снимка
Напълно съм съгласен. Без кредит нямаше как да купя апартамента в който живея. След като изплатих първият кредит се наложи да взема друг без който нямаше как да купя магазин. Вноските по вторият ми кредит са в пъти по-малко от наема за магазин който плащах.
2
 
20
 
4
misanthrope до: deant
преди 6 години
Няма профилна снимка
Благодаря за добрия тон. Аз изобщо не съм на полюса ЗА кредитите. Те са като всичко друго, може да те плаши ( вие) да го използваш или да злоупотребяваш с него. Това, че някои злоупотребяват, не значи да не го ползваме. Да насаждаш у децата си страх от кредита не е финансово възпитание. Това е по-меко проявление на страха от банките. Все едно да им кажеш "Не си дръжте парите в банка, а в тоя буркан с надпис "Спестявания". Аз съм имал кредити, в момента ползвам кредитна карта (което не значи автоматично кредит между другото) и съм много доволен от всичко това. Но например никога не бих взел кредит за да ида на почивка.
2
 
18
 
3
deant до: misanthrope
преди 6 години
Явно сме на противоположни полюса и няма смисъл да спорим за или против кредитите. Важно е как ще възпитаме децата си. В момента ги възпитаваме, че с работа не може да се забогатее и то е така. Затова никой не ще да работи. Чакат само спекулациика и далаверка.. е то и на това някой му викат работа..