IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot се даде на китайците

Компанията планира продажбата на акции на Dongfeng Motor Corp, за да финансира експанзията си

17:27 | 22.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Peugeot се даде на китайците

Peugeot – вторият най-голям производител на автомобили в Европа, може би планира продажбата на акции на китайската компания Dongfeng Motor Corp.

Според запознати източници, пожелали анонимност, капиталовата инжекция може да достигне 3 млрд. евро, като всяка от компаниите ще има дял от по 20% от новите акции. Според някои до сделка може да се стигне до края на годината.

Това се случва на фона на усилията на Peugeot да разреши проблемите си у дома. Вчера синдикатите, които представляват 60% от служителите на компанията, съобщиха пред Bloomberg, че ще се съгласят да бъде намалено заплащането за извънреден труд и да се замразят заплатите, ако компанията не закрива заводи във Франция през следващите 3 години.

Peugeot се опитва да набере средства за експанзията си извън Европа, тъй като търсенето на коли на Стария континент остава най-слабото от 2 десетилетия насам.

Концернът обаче може да се сблъска с още един проблем – френското правителство. Тази сутрин индустриалният министър коментира, че компанията трябва да остане френска.

Вижте коментара на Bloomberg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
QuasiInvestor
преди 10 години
Тези не разбрах ли, че Пежо & Ситроен просто не стават... това е - НЕ СТАВАТ. Нищо лично - просто Пазарът си казва тежката дума. По-добре да ги закрият и да пратят хората да се занимават с нещо по-доходоносно. Останалото ще е само удължаване на агонията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
SSIW
преди 10 години
"...за експанзията си извън Европа, тъй като търсенето на коли на Стария континент остава най-слабото от 2 десетилетия насам."---------Въй! В комбинация с ръста на евро-то спрямо йена и долар, пейзажа става грозен ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още