IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джоузеф Куинлан: България трябва да направи още, за да привлече инвеститори

Необходима е да се изгради подходяща за бизнеса среда, препоръчва директорът пазарни стратегии в Bank of America

11:19 | 26.10.13 г. 1
Джоузеф Куинлан: България трябва да направи още, за да привлече инвеститори
България има ниски данъци, но трябва да направи още усилия, за да привлече чужди компании като инвеститори. Това заяви пред телевизия Bulgaria On Air Джоузеф Куинлан, директор пазарни стратегии в Bank of America.
 
Според него страната ни може да постигне по-голяма конкурентоспособност, както и по-ниска цена на енергията, ако започне да добива шистов газ.

Според него и малките страни могат да привличат инвестиции. "Пътят България да привлече повече чуждестранни инвестиции, включително и американски, е да изгради подходящата за бизнеса среда. Ние се  нуждаем от силни институции, силен държавен сектор. Има интерес към сферата на инфраструктурата, доставките на енергия, търговските услуги. Аплодирам България за ниското данъчно облагане в сравнение с други европейски страни. Но трябва да направите повече в тази насока", каза още Куинлан.

"Не съм експерт,  за да давам съвет, но все пак съм проучвал въпроса. Компаниите търсят страни, които са отворени. Те се опитват да инвестират, търсят пазари на свободни капитали, хора с идеи.  Трябва да осигурите всички тези предпоставки. Да, България е малка страна, но малките държави могат да привлекат много пари. Вижте Сингапур, Тайланд", посочи експертът.
 
Вижте подробности в репортажа на Кремена Кръстева.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 10 години
OMGБанкъсъ ъф хамери ко ... една от наййй- долните твари включае юридическа/ живяла някога по земите ниАз тези статии им честа само заглавията. И изобщо в инвестора чета само заглавията/и не само в инвестора/. Нямам нужда да поемам мръсотии просто. Немога да бъда толкова мръсен. Гнусно е. Чета 2-3 статии на ден и то пред 2-3 реда. Защото немога да приема че толкова *** могат да съществуват.. отврат е това за мен... да се пише така и по този начин да се агитира е ... изгубен живот. Изхабено времеТоя ни казва че е чярно че сме в партерВярно е че сме голиВярно е че сме напудрени, напарфюмирани, избръснати и т.н. с екстри, но не им охкаме хубаво когато ни клатят Те фашистите нестига че искат да те екслоатират/клатят да дупка, искат и да ги обичаш и да им го показваш за насилствения акт който ни оказват.. искат да виждат че сме истински ***. И ако не им го покажем ще отидат в Азия. А те насилват навсякъде из земята
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още