IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълната забрана за пушене е увеличила чуждите туристи у нас

Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон е нараснал със 6% в резултат на забраната, изчисляват туроператори

15:54 | 28.10.13 г. 1
Пълната забрана за пушене е увеличила чуждите туристи у нас

Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон се е увеличил със 6 на сто след въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществените места у нас, съобщи във Велико Търново Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Той посочи, че членовете на асоциацията са категорично против предложенията за отмяна на забраната за тютюнопушенето, съобщи БТА. 

По думите му 80% от европейските туристи, пристигащи у нас, не възприемат тютюнопушенето на обществени места, а забавянето на регулацията е довело до спад на семейните почивки през последните години. "Ограничението за тютюнопушене не е проблем на туризма", отбеляза Байков.

Членовете на АБТТА провеждат своята годишна среща във Велико Търново. Във форума участват и представители на общини, студенти и преподаватели.

Една от целите на срещата е да се създаде координация между новите туристически продукти и атракции в общините и възможностите те да бъдат включени в туристическите пакети на туроператорите.

Очаква се участниците в срещата да приемат предложение за законодателни промени, в което се предлагат конкретни мерки, за да бъдат защитени потребителите на въздушни транспортни услуги при фалит на авиокомпания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
манипулация - проста при това, от първи ред: - подмяна на големината на определящи процеса аргументи!Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон е нараснал със 6% НЕ в резултат на забраната, а като следствие от КРИЗАТА !!!Както и през летния сезон, както и през бъдещите сезони, както и да ги разграничават ще е така, докато основния по големина аргумент е в сила - КРИЗАТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още