IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Информационно обслужване" ще прави системата за онлайн билети за влак

Компанията вече е сключила договор с БДЖ, но стойността на сделката все още не е ясна

15:39 | 05.11.13 г.
"Информационно обслужване" ще прави системата за онлайн билети за влак

„Информационно обслужване“ е избрано да поеме изграждането на системата за онлайн резервация и издаване на билети за БДЖ. Националният жп превозвач вече е сключил и договора си с компанията, която според условията трябва да се е справи със задачата до 16 декември, съобщиха от БДЖ за Investor.bg.

Припомняме, че публичната покана бе обявена на 10 октомври. Срокът за подаване на оферти за участие в процедурата пък бе 17 октомври. Още на следващия ден – 18 октомври са били отворени офертите от сформирана комисия. След подбор на предложенията е избрана офертата на „Инфомационно обслужване“, уточниха от БДЖ.

Според условията на публичната покана, основен критерий за избора на изпълнител бе най-ниска цена на офертата. Прогнозната стойност за изпълнение на поръчката е максимум до 66 хил. лева. На този етап обаче не е ясно каква е била ценовата оферта, предложена от „Информационно обслужване“.

Основната цел на системата за онлайн резервация и билетоиздаване е да осигури на клиентите на БДЖ възможност самостоятелно да резервират места и закупуване на билет за пътуване във влаковете чрез интернет.

Системата за онлайн резервация и покупка обхваща бързите влакове със задължителна резервация по направленията София - Пловдив- Бургас и обратно; София - Карлово - Бургас и обратно, София - Горна Оряховица - Варна и обратно; София - Горна Оряховица и обратно.

Освен тях онлайн билети ще могат да се вземат и за бързи влакове със спални вагони по направленията София - Горна Оряховица - Варна и обратно, София - Пловдив - Бургас и обратно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още