IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джанет Йелън защити енергично стимулиращата политика на Фед

Тя оправда нуждата от ултра-ниски лихви и от програмата за изкупуване на активи като съществени за поддържане на крехката икономика

20:44 | 14.11.13 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джанет Йелън защити енергично стимулиращата политика на Фед

Номинираната за нов председател на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън изрази енергична защита за програмата на централната банка за изкупуване на активи, аргументирайки се, че тя е допринесла съществено за икономическия растеж и е подобрила трудовия пазар, съобщава Financial Times.

Коментарите й бяха направени по време на изслушване пред сенатската банкова комисия относно утвърждаването й като председател на американската централна банка след края на мандата на Бен бернанке през януари.

Във встъпителното си изявление Йелън оправда нуждата от ултра-ниски лихви, както и от програмата на Фед за изкупуване на активи за 85 млрд. долара месечно, като съществени за поддържане на крехката икономика, която все още страда от влиянието на рецесията и финансовата криза. Според нея ползите от извънредната политика на Федералния резерв надвишават разходите.

„Безработицата спадна от пика от 10%, но нивото от 7,3% през октомври все още е твърде високо, отразявайки трудов пазар и икономика, които са доста под потенциалното си ниво“, каза тя.

„Поради тези причини Федералният резерв използва своята монетарна политика, за да подпомогне едно по-стабилно възстановяване. Силното възстановяване в крайна сметка ще позволи на Фед да ограничи стимулиращите мерки и осланянето на неконвенционални инструменти като покупката на активи.“

След първия й отправен въпрос от председателя на комисията, демократът Тим Джонсън, Йелън изрази подкрепата си за разхлабена парична политика, говорейки за проблемите, които създава дългосрочната безработица. Тя повтори ангажимента си за допълнително понижаване на безработицата, като същевременно инфлацията се държи под контрол.

Йелън каза, че политиката на Фед не е предначертана, като не поясни дали централната банка може да започне ограничаване покупките на активи. След силните данни за заетостта през октомври някои икономисти вярват, че Фед може да предприеме такава стъпка още през декември, но повечето смятат, че това няма да стане преди края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

26
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
За да те оставя завинаги притеснен в личното ти "спокойствие" ще ти покажа при какъв елементарен алгоритъм на проверка се "издъни" ти, та да има смисъл да ти казвам каквото и да е над твоето поле на виждане, мислене и избор: - не може да очакваш от човек, който не иска (не може) да разбере къде греши в КОНКРЕТНОТО си мислене, да промени мисленето си като го разшири или изведе в друга област на аргументи! Не само е безсмислено, а е невъзможно!Та следствие от горното е, напълното обезсмислене на споделянето и обясняването на каквото и да е, щом ти не разбираш да тук при това си мислене къде бъркаш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
За да с'фанеш колко дребна душа си - Виж на колко написани неща от мен отговаряш ти - нали ме обвини, че щом не отговоря на 10 от 10 значи крия!"Колко пъти е нужно да ти обясня, че като напиша, че нещо се очаква от ФЕД това не значи че аз вярвам в него. " - Вярваш, та чак дрънчиш :))) - нали ми описа като аргумент че не мисля правилно как работят централните банки!Защо не направиш една анкета във форума, колко човека ще споделят това което реши за мен?Защото в противен случай, за мен ти си пиш***комер ... ако мнението на другите няма значение, а ти ме определяш публично, то имаш големи проблеми с комплексите...!!Не разбра ли - че аз ти показвам само това което е грешно в мисленето ти - и ти го доказвам! Не искам да ти казвам нищо повече и даже се радвам че не съм го направил... и даже ще си взема поука още повече за напред ;)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 1 rate down comment 1
eldred
преди 10 години
"Ти мислиш и вярваш във ВСИЧКО което си написал, защото го ползва като аргумент срещу мен в различни коментари "Колко пъти е нужно да ти обясня, че като напиша, че нещо се очаква от ФЕД това не значи че аз вярвам в него. Това относно (2). За (1) и (4) за какво "не знаел" говориш? Съвсем ясно написах "нямат стратегия", "нямат план". Ти да не би да се опитваш да ми кажеш, че имат план за спиране на стимулите?"ами няма как накрая да ти споделям това" - ами разбира се, че няма да ми споделиш след като нямаш идея и само обясняваш колко много знаеш. Далеч по лесно е като всеки всезнайко без покритие на претенциите да обясняваш как знаеш, ама няма да кажеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
===================="Понеже във всеки твой коментар има по няколко въпроса на които мога да пиша по няколко страници - съм изтървал няколко... "Нищо не си изтървал просто се правиш, че не виждаш това на което не може да отговориш. За конкретния план за който говориш те питах вече два пъти, отговор разбира се не получавам. Понеже да повтаряш колко разбираш е лесно, да си по-конкретен е трудна работа. ================ - ЩЕ те оставя в ТВОЯТА реалност да си мислиш че това е ТАКА!! - прочети кога , как и след колко въпроса и обиди ме питаш за ТОЗИ ПЛАН !!! - ами няма как накрая да ти споделям това ;)))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
============"Та затова ти казах, че моито очаквания не са като твоите, които ти определи /твоите/ като на всички!"Такова нещо също никога не съм казвал Това че ти не правиш разлика между "се очаква" и "аз очалвам" е съвсе друг въпрос.==================НАПРОТИВ - щом го ползваш като аргумент СРЕЩУ МЕН, значи го очакваш - ТИ !! - няма как да ме "бориш" с нещо което не очакваш ти, а хората... пък тиу си милил обратно ;))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Разработвам ти специално отговорите - дано да имаш акъл и достойнство да ги прочетеш и разбереш:======="Та това по повод "мнението ти", че ФЕД видиш ли не знаел (1), ама криел (2), ама после ще кажел (3), ама пак не знаел (4)."Аз такова нещо никуде не съм писал, но си твърде зает да се чудиш как да ми извъртиш думите та да се опиташ да разбереш какво пиша.===================(1) "ФЕД явно нямат абсолютно никаква стратегия за излизане от политиката на програмата за изкупуване на активи."(2) "Самата идея за централната банка е, че тя има алгоритъм но никога не съобщава предварително намеренията си."(3) "те измислят стратегия и задействат лостовете си за управление на икономиката така че пазарите го научават впоследствие в момента в който ФЕД реши, че е правилен. "(4) "те лъжат понеже нямат план за спиране на стимулите."Ти мислиш и вярваш във ВСИЧКО което си написал, защото го ползва като аргумент срещу мен в различни коментари - например 9 и 10 !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 2
eldred
преди 10 години
"Та това по повод "мнението ти", че ФЕД видиш ли не занел, ама криел, ама после ще кажел, ама пак не знаел."Аз такова нещо никуде не съм писал, но си твърде зает да се чудиш как да ми извъртиш думите та да се опиташ да разбереш какво пиша."Та затова ти казах, че моито очаквания не са като твоите, които ти определи /твоите/ като на всички!"Такова нещо също никога не съм казвал Това че ти не правиш разлика между "се очаква" и "аз очалвам" е съвсе друг въпрос."Понеже във всеки твой коментар има по няколко въпроса на които мога да пиша по няколко страници - съм изтървал няколко... "Нищо не си изтървал просто се правиш, че не виждаш това на което не може да отговориш. За конкретния план за който говориш те питах вече два пъти, отговор разбира се не получавам. Понеже да повтаряш колко разбираш е лесно, да си по-конкретен е трудна работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Понеже във всеки твой коментар има по няколко въпроса на които мога да пиша по няколко страници - съм изтървал няколко... Ето ти нещо с което ти отговаряш на мой коментар с което не съм съгласен:--------------------------------------------------------------------------"- това е твое мнение и очакване! аз не мисля така! :)"Виждаш ли, че изобщо не зацепваш какво се опитвам да ти кажа. Аз никъдев не казвам, че това е мое очакване. Аз не очаквам това, това се очаква по принцип от една централна банка. По тази причина съществуват. От тук се поучават и "противоречията" които виждаш в аргументите ми и "оборваш" в другите си постове. --------------------------------------------------------------------------------- - не противоречията си ги имаш лично ти в мисленето! А това е друг проблем - това е друга манипулация - маймуните се манипулират чрез очакванията им, които също се манипулират! Та затова ти казах, че моито очаквания не са като твоите, които ти определи /твоите/ като на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
личните нападки ги започна ти още с първия ми отговор - от тогава плющиш във всеки пост!Това че ти не знаеш нещо, не значи че то не съществува - с много поздрави от мен!!Големите манипулират маймуните точно по този начин - да си мислят маймуните че големия не знае нищо и затова се сговнясва на маймуните реалността!... Та това по повод "мнението ти", че ФЕД видиш ли не занел, ама криел, ама после ще кажел, ама пак не знаел... и т.н. тъпотии Запоми от мен - ЗНАЕ !!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 2
eldred
преди 10 години
Браво като на всеки *** на който са ми свършили аргументите минаваш на простотия и лични нападки." има, лъжат маймуни като теб!! - аз това ти казвам -че уж има, и по твоята"Офф абе то само циклиш на едно и също. Обясних ти каква е моята логика ти пак въртиш на същото. Ама тп от човек който повтаря как досега винаги е бил прав.А за конкретния план какво стана. Няма ли да го обясниш нали много разбираш. Не разбира се, едно е да обясняваш колко много знаеш друго е да го покажеш на практика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още