IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mini иска да бъде мини, но й трябва партньор

Британската марка желае Rocketman в гамата си

12:22 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концепцията Rocketman. <em>Снимка: Mini </em></p>

Концепцията Rocketman. Снимка: Mini

Всяко следващо Mini става все по-голямо, а представеното преди дни трето поколение на култовия автомобил се възползва за пореден път от тази тенденция. Сега обаче компанията иска да се върне към традициите си и да създаде наистина малък на размери модел. За този ход обаче й е необходимо партньорство с друг автопроизводител, става ясно от публикация на Autoguide.

Изданието цитира изявление на Пат Макена, продуктов директор на марката. При премиерата на новото Mini в Лос Анджелис той заяви, че иска да създаде продуктов вариант на концепцията Rocketman. Тя бе показана през 2011 година, като получи изключително положителен прием от публиката.

Проблемът е, че в момента Mini не разполага с платформа, която е подходяща за толкова малка кола. Новите модели на Mini се изграждат на архитектурата за автомобили с предно предаване на BMW - UKL, която позволява постигането на по-ниско тегло, по-просторен салон и по-големи размери. Но технически е подходяща за по-малки от настоящите автомобили на Mini.

За да създаде сериен Rocketman британската марка се нуждае от партньор, тъй като конструирането на специална платформа за само един модел би било неоправдана инвестиция, обясни Макена, но не пожела да разкрие кои са автомобилните компании, с които марката би си партнирала.

Mini има опит в сътрудничествата. Първото ново Mini използваше съвместно създадени с Chrysler и Toyota двигатели, а второто заложи на общи разработки с PSA Peugeot Citroen. При третото поколение на колата агрегатите са разработени с компанията-майка BMW.

Още снимки на Rocketman вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още