IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд на Цв. Бориславова пое едноличен контрол върху "Пампорово" АД

КЗК позволи на CSIF да изкупи дяловете на "Перла Мениджмънт"

13:21 | 29.11.13 г. 4
Фонд на Цв. Бориславова пое едноличен контрол върху "Пампорово" АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на инвестиционния фонд CSIF, в който съакционери са Цветелина Бориславова и фондацията й „Кредо Бонум“, да изкупи дяловете и съответно да придобие едноличен контрол върху „Перла Мениджмънт“, а оттам и върху спедиторската компания„Деспрет“ и „Пампорово“ АД.

Решението е взето на 20 ноември, след нотификация от двете страни, и беше публикувано на сайта на регулатора едва днес. Стойността на сделката не е посочена.

На базата на анализите Комисията дава зелена светлина на обединението, като отбелязва още, че досега двете страни са упражнявали съвместен контрол върху управлението на „Деспрет“ и „Пампорово“.

Регистрираното в Чепеларе дружество „Пампорово“ АД е собственик на хотелите „Орловец“ и „Перелик“, както и на всички лифтове и влекови съоръжения в едноименния курорт, става ясно още от съобщението на комисията. В последните дни стана ясно, че проверка на Министерството на земеделието е установила, че ски пистите в курорта са разширени с незаконна сеч, а новият лифт е построен в нарушение на Закона за горите.

Анализът на КЗК показва, че най-голям дял в приходите на „Пампорово“ АД през 2012 година идва именно от ползването на лифтовете и влековете – над 55,5% и много по-малка част - от предлагането на хотелиерски услуги. Данните са важни, защото CSIF е едноличен собственик на дружеството „Пампорово Хотели“.

Проверката обаче е установила, че обединението няма да доведе до нарушение на конкуренцията на пазара.

Досега управлението на „Перла Мениджмънт“ беше в ръцете на едноличния собственик на капитала Диян Станчев. Компанията обаче не осъществява активна търговска дейност, се посочва още в решението на КЗК.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Petya Pop
преди 10 години
Вени, тя и преди беше собственичка, ама се правеше на утрепана калинка. Надявам се, че сега вече няма да може да се измъкне от правосъдието, както преди, когато Бойко я защитаваше. Цветелина е мафиот в рокля. При това много по-страшна от тези, които непрекъснато ги спрягат по телевизията, защото тя си прави далаверите на тъмно, скришом.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Veni
преди 10 години
Щом е едноличен собственик вече, значи може да поеме цялата отговорност за престъпленията, направени там - незаконната сеч, незаконното строителство. Сега прокуратурата трябва да дебне нея и да я глобява....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Чърчил
преди 10 години
И тази информация за Перелик верна ли е? Мислех че само Орловец им остана..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Чърчил
преди 10 години
Как така едноличен собственик на Пампорово АД ? Моите акции от дружеството изгоряха ли ? :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още