IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JP Morgan предупреждава клиентите си за злоупотреба с личните им данни

Хакерите са проникнали в сървърите на банката през юли, но са били засечени през септември

14:01 | 06.12.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JP Morgan предупреждава клиентите си за злоупотреба с личните им данни

Мултинационалната банка JP Morgan Chase предупреди 465 хил. свои клиенти за опасност от злоупотреба с личната им информация, пише BBC.

Кибератака е успяла да проникне в мрежата на банката през юли, но е била засечена през септември. Няма данни за откраднати пари от сметките, но „малко количество информация“ е било взето, заявиха от банката. То обаче не е свързано със здравноосигурителни номера, рождени дати или имейл адреси. 

Предупреждението не се отнася до притежателите на кредитни, дебитни или предплатени Liquid карти, а само до тези на предплатени U-карти. Картите са издадени на компании, които да изплащат възнагражденията на служителите си чрез тях, или на правителствени агенции, за да извършват връщания на данъци, компенсации за безработни и други облаги и помощи.

Броят на предупредените е толкова голям, защото банката не е могла да прецени с точност кои сметки са били жертва на атаката.

Държавни служители от щатите Луизиана и Кънектикът съобщиха, че миналата седмица банката ги е уведомила за възможността личните данни на някои граждани да са били изложени на риск. Става въпрос за 6 хил. души, получили карти за връщания на данъци, над 5 хил. - за детски надбавки  и малко над 2 хил., получили помощи за безработни.

Банката каза, че не знае кой стои зад нападението, но редица агенции, включително и ФБР, разследват случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Ако трябва да се пазим от някой, то е самият Морган!А за личните данни,когато станеш свободен човек, а именно да управляваш strowman си, а не той теб, тогава личните данни нямат никакво значение, никакво!Всъщност, давайки ни име и издавайки ни актове за раждане, ние се превръщаме в собственост на корпорациите. Но вече има здраво движение по целия свят и се надявам хората да се освободят от наложената ни фалшива демокрация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още