IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструкцията на бул. "Прага" вероятно ще се забави

Обществената поръчка за ремонт и рехабилитация е атакувана в КЗК

13:45 | 09.12.13 г.
Реконструкцията на бул. "Прага" вероятно ще се забави

Ремонтът и реконструкцията на бул."Прага" от "Ген. Скобелев" до "Пенчо Славейков", както и рехабилитацията на улиците „Кумата“ и „Нарцис“ вероятно ще се забавят.

Един от отпадналите участници в обществената поръчка на Столична община, която предвиждаше ремонта, „ИСА 2000“ ЕООД е подал жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Жалбата на "ИСКА 2000" атакува решение на общината от 11 ноември за избор на изпълнител, сочи производството, публикувано днес на официалния сайт на КЗК.

Припомняме, че за ремонта на бул. "Прага" от "Ген. Скобелев" до "Пенчо Славейков" първоначално се бореха общо 6 кандидата, а за рехабилитация на улиците "Кумата" и "Нарцис", включително моста над река Драгалевска в район "Витоша" - пет участника.

Обществената поръчка за двете зони бе обявена в началото на юни. Според условията й всеки участник имаше право да кандидатства за не повече от една позиция в поръчката.

През октомври бяха отворени и ценовите предложения на кандидатите. За реконструкция на бул."Прага", в участъка от бул. "Ген.Скобелев" до бул."Пенчо Славейков" бяха отворени офертите на шест компании:"ДЛВ" ЕООД - 2 432 931 лв. с ДДС; "Страбаг" АГ -1 448 892 лв. с ДДС; "ГБС Инфраструктурно строителство" АД -1 846 649 лв. с ДДС; ПСТ Холдинг АД - 1 603 747 лв. с ДДС; "Пътища и съоръжения" ЕАД -1 560 657 лв. с ДДС и "Трейс Груп Холд" АД -1 981 122 лв. с ДДС.

За втората част от поръчката имаше петима кандидати: Консорциум "П и М Драгалевци" с предложена цена от 5 575 700 лв.;"Щрабаг" ЕАД-4 454 476 лв. с ДДС; Обединение "София Юг" 5 040 879 лв. с ДДС; "ИСА 2000" ЕООД - 4 195 570 лв. с ДДС и Обединение "Трейс Кумата" - 5 354 949 лв. с ДДС.

Процедурата се провежда без осигурено финансиране за обектите. Договорът с избраните изпълнители трябваше да влезе в сила, след като се намерят средства за проектите.

Припомняме, че търгът е част от програмата за рехабилитация на улици и булеварди в София за следващите четири години, която ще бъде изпълнена чрез частично финансиране със заем от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

По тази причина, както и при предишните процедури от този пакет, публичната обява започва и без обявена прогнозна стойност. 

Идеята на проекта е по бул. "Прага" изцяло да бъде подновена пътната настилка, като се предвижда и пренареждане на бордюрите. Ремонтът ще обхване и реконструкция на тротоарите и отводняването с изграждане на нови канали и шахти. В части от зоната, където има натоварено движение - като кръстовището с бул. "Пенчо Славейков", ще бъде изградена настилка от едър паваж.

Рехабилитацията включва и реконструкция на контактно-кабелната мрежа и поставянето на джобове за контейнери за смет. В рехабилитацията на улиците "Кумата" и "Нарцис" се включва и преасфалтиране и обновяване на тротоарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още