IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното приложение Moovit успя да набере 28 млн. долара

Проектът предоставя данни за целия обществен транспорт в повече от 100 града по света

11:47 | 22.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Социалното приложение Moovit успя да набере 28 млн. долара

Социалното краудфъндинг приложение за мобилни телефони Moovit достигна огромен успех, успявайки да набере 28 млн. долара от широка гама от инвеститори, съобщава TechCrunch.

Пътуването в града е социален преход. Става дума за хората, които използват обществен транспорт. Въпреки че няма да сте зад волана на собствения автомобил, все пак трябва да се предвижите от точка А до точка Б възможно най-бързо. И трябва да се помогне на хората да го направят. Било с ферибот, релсов транспорт, автобуси или каквито други средства за обществен транспорт има.

Приложението Moovit предоставя данни за целия обществен транспорт. Програмата, която се предлага под операционните системи Android и iOS, дава в реално време полезна информация кога да очакваме следващия автобус, метро, влак или ферибот. Данните се въвеждат от както от потребителите, така и от публични източници, като официалните разписания.

Приложението вече обхваща повече от 100 града в света. По думите на представители на компанията ако проектът успее да събере достатъчно средства, ще може да се развие в още повече точки по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още