IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания призова за по-строги условия за присъединяване към ЕС

Британският премиер се намира под натиск да ограничи навлизането на чужденци на трудовия пазар на Острова

19:30 | 20.12.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Великобритания призова за по-строги условия за присъединяване към ЕС

Великобритания ще настоява за по-строги условия за присъединяване на всички нови страни членки на Европейския съюз (ЕС), за да се ограничи достъпът на техни граждани до европейския пазар на труда, заяви министър-председателят Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

Британският премиер се намира под натиск да ограничи навлизането на чужденци на пазара на труда в страната и обяви серия мерки за спиране на мигранти от ЕС, които биха могли да искат социални помощи веднага след пристигането си във Великобритания.

В същото време проучванията показват, че притокът на източноевропейци е допринесъл за повишаване на брутния вътрешен продукт (БВП) на Великобритания и че те внасят повече социални осигуровки, отколкото получават помощи.

На срещата на върха на ЕС в Брюксел, където беше потвърдено началото на преговори за членство на Сърбия идния месец, Камерън отбеляза, че на новите членки не би трябвало да се разрешават "големи движения на население", пише БТА.

Популярните вестници във Великобритания напоследък насочиха вниманието си към надвисналата според тях опасност от наплив на българи и румънци от 2014 г., когато изтича срокът на временните ограничения за достъп до британския пазар на труда за граждани на тези страни.

Най-вероятно ще минат поне десетина години, докато в ЕС бъдат приети нови членки. Освен Сърбия, още четири страни са кандидатки за присъединяване - Исландия, Турция, Черна гора и Македония.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Камерън е много прав за това. В допълнение ще кажа, че държавите, които влизат в ЕС трябва да са държави елит. Т.е. ако някоя държава икса да влезе да е реформирана и богата ПРЕДИ влизането. За да може да има някакво достойнство и да си отстоява правата вътре. Не да се събира куцо кьораво сакато за да може само да се изцоца каквото може.Нали уж ЕС е клуб на богатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
STRAHO
преди 10 години
"Британският премиер се намира ПОД НАТИСК да ограничи навлизането на чужденци на пазара на труда в страната..." "В същото време проучванията показват, че притокът на източноевропейци е допринесъл за ПОВИШАВАНЕ на брутния вътрешен продукт (БВП) на Великобритания и че те внасят повече социални осигуровки, отколкото получават помощи."Чест му прави, усилието да отговори на изискванията на мнозинството от съгражданите си! Знае се кой е суверна там!Ако това се случваше тук, риториката щеше да е : "Бизнеса има нужда...или правителството се стреми да подкрепи бизнеса"!!!!Британците имат ли бизнес ? Тоя бизнес защо не дойде тук? Тук ще е на пиедестал!?? Там бизнеса работи за обществото, а при нас обществото и правителството работи /стимулира/ бизнеса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още