IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Схемата на Мадоф ще коства на J.P. Morgan поне 2 млрд. долара

До дни прокуратурата в Манхатън и банката ще подпишат споразумение за спиране на разследването за участието на банката в Понци-схемата

18:26 | 06.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Схемата на Мадоф ще коства на J.P. Morgan поне  2 млрд. долара

До дни прокуратурата в Манхатън ще обяви глоба за J.P. Morgan в размер на повече от 2 млрд. долара заради ролята на банката в схемата на Бърнард Мадоф. Това съобщава онлайн изданието на Wall Street Journal, като се позовава на свои източници, близки до разследването.

Глобата ще бъде част от сделката между банката и властите, за да бъде спряно криминалното разследване на участието на банката в схемата на Мадоф.

Първоначално J.P. Morgan отричаше да знае за делата на брокера. В последните месеци обаче в медиите се появи информация за водени преговори с прокуратурата с цел да бъде спряно разследването.

Глобата ще бъде разпределена между жертвите на Мадоф, който се призна за виновен в организирането на т.нар. Понци – схема. Основната част от глобата – 1,5 млрд. долара ще бъдат внесени по сметките на правосъдното министерство на САЩ, а останалите – на звеното на Министерството на финансите, натоварено за разследване на финансовите злоупотреби.

На този етап няма официален коментар на тази информация от страна на банката и на американските власти, отбелязва още WSJ.

Източници от J.P. Morgan обаче обясняват, че ръководството на банката се надяват сделката с прокуратурата да бъде сключена преди обявяването на финансовите резултати за четвъртото тримесечие на 2013 година. Публикуването на счетоводните отчети е насрочено за 14 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 10 години
САЩ - страната където с пари легално можеш да откупиш свободата си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още