Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Фед: Ползите от количествените улеснения намаляват

Банкерите са изразили готовност да сложат край на месечните покупки на облигации в средата на 2014 г.

   1| 2    
2
 
2
 
12
iivanoff до: iivanoff
преди 6 години
ФЕД отпушва кредитните канали на системата и създава условия за нови върхове при цените на имотките, като изкарва натрупаните количества от банковата система (1) и пазара на имоти изобщо (2)... но вече за сметка на маймуните... които освен че изтърваха момента на покупка, сега теглят кредити да го направят... което е различно от това да купуват със свои пари /кешш/.. а то е единственото което има изобщо смисъл, след като и момента за изгодна покупка е вече изтърван!
4
 
3
 
11
iivanoff до: bgMan
преди 6 години
"например какво мислят да правят след като свършат глупаците"

- по тази точка мога да ти споделя че глупаците никога не свършват, даже напротив - създават се - това са пълноценните маймуни, горди от това което не знаят но и пазейки го до ниво самозащита, изобщо определяйки това което са! Те се движат от процесите управляващи тълпата, защото са допуснали да са така "програмирани"... напр. всички маймуни в САЩ които чакаха имотите да станат без пари, защото така им беше втълпено именно за да започнат да поевтиняват имотите преди това, сега бързат в несвяс да теглят кредити и да купуват имоти, защото ФЕД "изкупуваЛ" всичко!... а ФЕД не изкупува нищо, защото парите са вече дадени от изтреглените преди това кредити за съответните имоти, станали по настоящем лоши кредити и висящи като "камък на шията" на банковата система, непозволяващи и да кредитира маймуните по законовия ред... та сега разменяйки собствеността на тези имоти с/у нулиране на задълженията по кредитите отпуснати по тях /QE/
2
 
0
 
10
bgMan до: iivanoff
преди 6 години
Искам от теб да споделиш например какво мислят да правят след като свършат глупаците и опасно се намножат антиподите им до степен, в която стане много рисковано да се поддържат сегашните финансово икономически парадигми?
Махат задължения срещу активи..... Това ще ги ползва само докато собственика е жив и има живи наследници, след това активите обратно преминават в тълпата.
2
 
2
 
9
iivanoff до: bgMan
преди 6 години
ами чети внимателно всичките ми постове и ще го имаш!! - не мога да конкретизирам всичко или отделни завършени цялости в конкретни коментари... в коментар може да има елемент от цялото, и понеже следя какво пиша, то в определена поредица от коментари се оформя дадена завършена цялост. Например: "Колко ли човека, изобщо си имат представа какво всъщност "прави" ФЕД по отношение на рекламираните QE" е последвано от отговора за теб с конкретното обяснение:

"КУ само разчистват пътя на процеса /да не се затлачва системно/, като реално нищо не купуват, а само махат задължения с/у активи"

!!! но ти явно не си го разбрал, защото:

-> Хем пишеш че ти е "ясно", хем "дай повече инфо"

- > Хем пишеш ,че "че ФЕД само прибират и че нищо не дават." Хем на въпроса "разбираш ли, че не купуват нищо и че QE не съществуват?" ми отговаряш "Ами въпрос на гледна точка е все пак." и "какво точно е QE и дали съществува или не, всъщност са дребни подробности"

ами какво искаш от мен всъщност :)))))))
2
 
0
 
8
bgMan до: iivanoff
преди 6 години
Ами въпрос на гледна точка е все пак.
Те просто управляват менажерията и досега доста успешно.
Това дали $ струва нещо (и колко точно), какво точно е QE и дали съществува или не, всъщност са дребни подробности, които са важни само към настоящото битие.
В следващия момент може да не е така. Аз затова питам за инфо от извора.
1
 
3
 
7
iivanoff до: bgMan
преди 6 години
значи да разбирам ли, че разбираш, че не купуват нищо и че QE не съществуват? - поне не в рекламирания им вид...
1
 
1
 
6
bgMan до: iivanoff
преди 6 години
1. Ясно е, че само прибират и че нищо не дават.
2. Ясно е, че в техните ръце всяко едно нещо е инструмент и средство за управление и контрол и също така е ясно, че единствено тази стойност стойност ги интересува. А стойността на конкретната валута е от интерес главно за маймуните.
4
 
3
 
5
iivanoff до: bgMan
преди 6 години
дай.. ако имаш...
- а защо ?

- аз нали си плащам с обидите дето получавам за всичко което не разбирате? - сега да си платя пак ли :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

П.С. Относно "то това е ясно" - много ми е интерестинг, кое ти е ясно ;))))))))))
2
 
2
 
4
bgMan до: iivanoff
преди 6 години
то това е ясно
дай повече конкретно инфо за сегашната ситуация, ако имаш де...
2
 
4
 
3
iivanoff до: bgMan
преди 6 години
FED само прибира - не дава :)))

в смисъл -> дава кредити (прибира лихва)

КУ само разчистват пътя на процеса /да не се затлачва системно/, като реално нищо не купуват, а само махат задължения с/у активи ...

ама това е на много елементарно ниво видно... интерестинга започва доста по-нататък алгоритмично...