IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С гаранционно споразумение за споделяне на риска ще се финансират иновации

Целта е да бъдат подкрепени иновативни малки и средни предприятия

15:41 | 09.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
С гаранционно споразумение за споделяне на риска ще се финансират иновации

Гаранционно споразумение по инициатива за споделяне на риска с цел подкрепа за кредитирането на иновативни малки и средни предприятия бе подписано между Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и Fibank.

Това е 23-то споразумение за Европа до момента, с което общият обем на финансирането, предоставено на разположение на иновативните предприятия в рамките на ЕС, надхвърля 2 млрд. евро, съобщиха от банката.

Новото споразумение дава възможност на банката да предостави на иновативните компании в България допълнително кредитиране с облекчени условия в общ размер до 15 млн. евро през следващите две години, чрез гаранционно покритие в размер на 50%, което е осигурено от Европейския инвестиционен фонд в България.

Целта на Инструмента за споделяне на риска е да насърчи банките да кредитират малките и средни предприятия, както и тези с малка до средна капитализация и под 500 служители, които се нуждаят от инвестиционни или оборотни средства за подкрепа на научни изследвания, развойна дейност и иновации, с финансовата подкрепа на ЕС.

Банките са подбрани от Европейския инвестиционен фонд след покана за изразяване на интерес към финансови посредници от цяла Европа.

Инициативата за финансиране при споделен риск се реализира съвместно от ЕИФ, Европейската инвестиционна банка и Европейската комисия. Тя е подкрепена от Европейския съюз в рамките на Седмата рамкова програма за научни изследвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Новината е добра но, информацията по темата, ето тук: http://***.fibank.bg/bg/fibank-podpisa-parvoto-za-balgariya-garantsionno-sporazumenie-po-initsiativata-instrument-za-spodelyane-na-riska-nasocheno-kam-inovativnite-predpriyatiya/page/782/item/706 е в доста суров вид. Да се надяваме, за кратко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още