IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абу Даби дава на чужденците пълни права за собственост на имоти

Емирството се опитва да даде тласък на местния пазар на жилища

16:16 | 15.01.14 г.
Абу Даби дава на чужденците пълни права за собственост на имоти

Чужденците ще имат право свободно да притежават имоти в Абу Даби в определени инвестиционни зони, обявиха властите в емирството, цитирани от Ройтерс.

Имотите във въпросните зони ще бъдат регистрирани според местния закон за пълноправната жилищна собственост, като нотариалните актове ще бъдат издавани на името на инвеститорите. По-рано чуждестранните инвеститори в имоти в Абу Даби като цяло имаха право единствено да сключват договори за дългосрочна аренда на имот с период от 99 години.

В краткото съобщение на властите не се посочват подробности около новите правила и липсва обяснение по какъв начин те се различават от останалите имотни права в Абу Даби.

В Абу Даби, столицата на ОАЕ, има райони, предназначени за инвестиции в имоти от чужденци. Някои от тези зони се изграждат от държавната Aldar Properties - най-голямата строителна фирма в емирството.

Емирството се опитва да даде тласък на местния пазар на жилища посредством регулаторни мерки и други стъпки, осъществявани през последните две години, след като имотният сектор бе ударен тежко от глобалната икономическа криза през 2008-2009 година. През 2012 г. Абу Даби принуди държавните служители, живеещи извън емирството, да се преместят в рамките на неговите граници. Миналия ноември местните власти премахнаха тавана от 5% върху годишното увеличение на наемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още