IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H&M се похвали с нов двуцифрен ръст на продажбите

Общият брой на магазините на шведската компания по света надхвърли границата от 3 000

08:50 | 16.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
H&M се похвали с нов двуцифрен ръст на продажбите

Шведският производител на облекла Hennes & Mauritz (H&M) отчете двуцифрен ръст на продажбите през декември в съответствие с пазарните очаквания, пише WBP Online.

Компанията обяви, че общите ѝ продажби са се увеличили с 10% в местна валута през декември. Сезонно изгладените данни от своя страна показаха още по-силен ръст – от над 12 на сто за последния месец на 2013 г.

За сравнение - общите продажби през ноември нараснаха с 21%, съобщи базираната в Стокхолм компания.

Същевременно общият брой на магазините на H&M по света е достигнал 3 176 към 31 декември в сравнение с 2 809 магазина през декември 2012 г.

Продажбите на компанията за четвъртото тримесечие са се повишили с 13% в сравнение със съответното тримесечие на миналата година. Продажбите в съпоставими единици от своя страна са нараснали с 3%, показа още финансовият отчет на дружеството.

От H&M заявиха, че ще публикуват финансовия си доклад за цялата 2013 г. на 30-и януари.

По-рано този месец най-големият британски търговец на облекла на дребно Marks & Spencer отчете спад в продажбите. Общите приходи в магазините, отворени преди най-малко една година, отстъпиха с 2,1%. По този начин бе отбелязано десетото поредно тримесечие на спад.

Друг британски търговец на облекла – ASOS, оповести ръст на продажбите си през последните четири месеца. Скокът е дошъл благодарение на значителните подобрения на клиентските предложения на компанията, включително и по-добрите възможности за доставка.

Общите продажбите на дребно са нараснали с 38% до 335,7 млн. паунда за четирите месеца, приключващи на 31 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
bulgarian lev
преди 10 години
От личен опит - шведската верига добре комбинира "евтинджосите" без кой знае какво качество с наистина качествени дрехи. И всичко това в един магазин. Има гъвкава пазарна политика, често прави отстъпки и продава - купища от парцалки се подхвърлят и въртят в един голям магазин например (е, не в България), като влезеш и гледаш хора как дърпат, гледат, мерят и купуват. Отстъпките са почти ежедневие, като само някои стоки са така, други са леко завишени отгоре и така клиента се притъпява и купува. А и никак не са лоши стоките за цената им. А Маркс и Спенсър, обратно, колкото пъти години наред съм ги наблюдавал и влизал цената е закована и не мърда - висока и постоянна. И асортимента е един и същ. Изводите, всеки може да ги направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още