IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric инвестира 4 млрд. долара в 40 самолета Boeing

Американската корпорация се превърна в най-големия купувач на моделите 737 MAX 8 и 737-800 в света

09:48 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
General Electric инвестира 4 млрд. долара в 40 самолета Boeing

Широкопрофилната корпорация General Electric (GE) потвърди, че е направила поръчка за 40 самолета Boeing на обща стойност 4 млрд. долара по каталожни цени.

Поръчката включва 20 броя от модела 737 MAX 8 и 20 самолета от следващото поколение 737-800, предава BBC.

Заявката е била направена още през миналата година, но досега от американския производител бяха поставили GE в графата "неидентифициран клиент".

От GE Capital Aviation Services (GECAS) заявиха, че новите машини ще помогнат на компанията да отговори на нарастващото търсене на повече гориво-ефективни самолети от своите клиенти.

"Нашите клиенти изискват повече гориво-ефективни самолети, за да се конкурират на пазара", заяви Норман Лю, главен изпълнителен директор на GECAS.

Заедно с последната заявка общият брой на поръчаните самолети от GECAS достигна 95 единици от модела 737 MAX 8 и 387 от следващото поколение 737-800. По този начин звеното към GE се превърна в най-големия купувач на двата модела в света.

Забавянето в търсенето в световен мащаб, съчетано с по-високите цени на горивата, навреди на рентабилността на много авиокомпании по целия свят през последните години. В резултат превозвачите бяха длъжни да поддържат разходите си под контрол, за да останат конкурентноспособни.

Това от своя страна доведе до нарастване на търсенето на гориво ефективни самолети. Пазарът на машини с тесен корпус и с капацитет 100-200 места се очаква да генерира продажби на стойност 20 трлн. долара през следващите 20 години.

Секторът се доминира от моделите Airbus A320 и Boeing 737, но други компании също проявяват желание да се намесят на пазара.

От Boeing твърдят, че следващото поколение на модела 737 предлага "най-ниските оперативни разходи в своя клас".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още