IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската икономика ще забави растежа си в началото на годината

Според оценки на централната банка на страната растежът на БВП ще бъде 0,2% след ръста от 0,5% в трите месеца до края на декември

16:47 | 10.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Френската икономика ще забави растежа си в началото на годината

Френската икономика се очаква да забави растежа си през първите три месеца на годината, показа проучване на централната банка на страната, цитирано от WBP Online.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на втората по сила икономика на континента ще се разшири с 0,2% през първото тримесечие след ръста от 0,5% в трите месеца до края на декември. Официалните статистически данни за периода октомври-декември ще бъдат оповестени в петък.

Френският БВП се сви с 0,1% през третото тримесечие на миналата година, като резултатът се размина с пазарните нагласи за експанзия от 0,1 на сто.

Публикуваните в понеделник данни за промишленото производство през декември показаха влошаване на показателя. Докладът на Националния институт по статистика и икономически изследвания (INSEE) отчете, че промишленото производство в страната се е понижило с 0,3% през последния месец на 2013 г.

За сравнение, през ноември бе постигнато покачване от 1,2%. Анализаторите от своя страна очакваха ръст от 0,2 на сто.

Въпреки това INSEE оповести и данните за четвъртото тримесечие, които показаха възход на промишлеността с 0,5%. Само индустриалният сектор като цяло е нараснал с 0,3%.

Икономическата ситуация във Франция е съпътствана от сериозни проблеми по време на управлението на президента на Франсоа Оланд. Най-високопоставеният държавен служител в момента е на посещение в САЩ, където ще се срещне с колегата си Барак Обама.

Повече по темата може да видите в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
eboyanov
преди 10 години
Меката китка й е време да си ходи. Време е здрава и силна ръка на Франция, която да работи за общото благо, не за сексуалните малцинства!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още