IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-високата сграда в света може да остане без ... асансьори

Заради спор за неплатени общи разходи компанията, която управлява Бурж Халифа в Дубай, може да преустанови обслужването ѝ

15:58 | 12.02.14 г. 4
Най-високата сграда в света може да остане без ... асансьори

Какво е да живееш в най-високата сграда в света? Ако асансьорите спрат - едва ли е толкова страхотно, пише CNN.

През почивните дни изключването на климатичната инсталация и спирането на асансьорите се превърнаха в реална заплаха за обитателите на 160-етажния небостъргач Бурж Халифа в Дубай.

Emaar Properties - компанията, която управлява сградата, предупреди живущите, че е възможно да преустанови обслужването ѝ заради спор около неплатени общи разходи. Компанията напомни на длъжниците да погасят задълженията си, за да може обслужването на общите части и съоръжения да продължи безпроблемно.

Според Emaar някои от обитателите на сградата не са плащали общи разходи от 2012 г. В тази ситуация в неделя е бил ограничен достъпът до някои от услугите.

От компанията предупредиха, че ще деактивират картите за достъп на онези, които не си платят, и ще ги лишат от възможността да посещават гаражите, фитнес салона, басейна и тенис кортовете.

Таксите за общите разходи са спорен въпрос в Дубай, като много наематели страдат заради спорове между хазяите им, които ги смятат за твърде високи, и строителите, които управляват сградите. Властите се опитват да въведат по-строги регулации, за да задължат строителите и собствениците на жилищата да обявяват стойността на общите разходи преди имотът да бъде отдаден под наем.

В Буржа Халифа има 900 луксозни апартамента между 12-я и 108-я етаж. Въпреки че от Emaar отказват да разкрият наемите в сградата, на пазара апартаменти с една спалня се предлагат под наем за около 55 000 долара годишно. Общите разходи, които са в основата на развихрилия се спор, възлизат на още 25 000 долара годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Абе какви баровци, ще имаш пари и ще се ръгнеш да живееш в сто и кусур етажен мравуняк. Луда работа. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Patilan
преди 10 години
Общи разходи от 25 000 долара годишно !? маси байката. Да дойдат в Б-я... Общите разходи тука са има няма 25 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
mick
преди 10 години
Това ще да са българи ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Етажната собственост мъчи и баровците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още