IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента

Налагат се промени в строителството заради нуждите на един от ключовите наематели в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център

14:24 | 20.02.14 г. 2
<p>
	<em>Илюстрация: Sofia South Ring Mall</em></p>

Илюстрация: Sofia South Ring Mall

Откриването на Sofia Ring Mall – търговският център до IKEA на Околовръстния път на София, се отлага за септември, съобщават от Trigranit Management Corporation - компанията, която управлява мола, за онлайн изданието europe-re.com.

Първоначалните планове на инвеститорите - Fourlis Group и Danaos Group, бяха търговският център да заработи през 2013 г. Миналата година обаче Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall, обяви при представянето на целия проект за нов квартал в района на търговския център и IKEA, че откриването му се отлага за пролетта на тази година.

Според Trigranit забавянето се дължи на необходими корекции в строителството заради нуждите на един от ключовите наематели в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център. Освен това идеята на инвеститорите е търговският център и веригата да отворят врати едновременно, а не молът да работи известно време, а веригата да открие магазина си по-късно.

Notos - най-голямата верига универсални магазини в Гърция, ще открие първия си магазин в България. Концепцията на обекта на компанията в Sofia Ring Mall – магазин в магазина, също е новост за страната ни.

Магазинът на веригата в търговския център ще е с площ около 6 хил. кв. м и ще предлага около 60 марки дрехи, 20 бранда аксесоари и обувки и над 100 марки парфюмерия и козметика.

Зоната за забавления също ще заема площ от около 6 хил. кв. м Това ще е най-големият подобен център по рода си в страната.

Инвестицията само в Sofia Ring Mall и IKEA възлиза на около 120 млн. евро. В търговския център ще има над 200 магазина, игрална зала, кино и паркинг с над 3 500 места.

Сред другите наематели в мола са веригата за облекло H&M, хипермаркетите Piccadilly и Technomarket, вериката тип „направи си сам“ Mr. Bricolage, мебели Yavor, New Look, Intersport и други брандове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
tolex
преди 10 години
"Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента"Защо ли се отлага наистина?Гръцки номера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 2
melon
преди 10 години
Ужас! Как ще живеем сега?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още