IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft намалява цената на Windows 8.1 със 70% за евтини производители?

Производителите ще могат да инсталират операционната система на устройства, които продават за по-малко от 250 долара, разкрива Bloomberg

12:45 | 22.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft намалява цената на Windows 8.1 със 70% за евтини производители?

Microsoft ще намали цената на Windows 8.1 със 70% за производителите на евтини компютри и таблети, за да се бори с конккуренцията, заявяват запознати, цитирани от Bloomberg. 

Производителите ще получават лиценз за операционната система срещу 15 долара вместо за 50 долара, като ще могат да я инсталират на устройства, които продават за по-малко от 250 долара.

През миналото тримесечие Силната конкуренция на Apple и Google сви приходите на поделението на Microsoft за лицензиране, докато компютърната индустрия отчете най-големия си годишен спад досега от 10%, след като потребителите се пренасочиха от компютрите и лаптопите към таблетите и смартфоните.

Чрез отсъпката Microsoft може да увеличи пазарния си дял в пазар на таблети, който се оценява на 80 млрд. долара и се очаква да расте с по 16% годишно до 2017 г. В момента 95% от този пазар се държи от операционните системи на Apple и Google.

Компанията, която по-рано през месеца назначи за главен изпълнителен директор Сатя Надела, се стреми да ускори разработването и въвеждането на нови устройства.

Откакто пусна Windows 8 през октомври 2012 г. Microsoft е продала над 200 млн. лиценза за операционната система, което е по-нисък темп от предишната Windows 7.

Някои от най-големите производители на компютри и в момента ползват отстъпки от цената на Windows, като с тях плащат за операционната система около 30 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
бай Промо
преди 10 години
След 98 SE и XP, MS на практика не може да предложи на пазара нищо ново - освен изи-мейкъринг за своите дистрибутори и търговски представители. Не само Офисът след 2007 е пълна и абсолютна порнография, но и целият модел на ОС става порно-дривън.Обаче разработчиците не са виновни - след като има *** потребители, които все още да вярват, че тази ОС не е абсолютен троянски кон на NSA. Нищо чудно някой ден да ги вържат и за сателита на психотрониката и за стършелите-роботи - без да забележат ... само и само да са на някаква аванта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още