IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IDC: Windows Phone е най-бързо развиващата се мобилна операционна система

Премиум устройствата вече няма да са най-важният фактор за покупка на развиващите се пазари

16:11 | 27.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Windows Phonе на Microsoft ще бъде единствената по-голяма мобилна операционна система, която през идните четири години ще печели пазарен дял. В своя тримесечен доклад “Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker” специалистите на компанията за пазарни анализи IDC очакват, че днешният дял на Windows Phonе в размер на 3,9 на сто ще скочи до поне 7% през 2018 г.

Сред най-губещите принадлежи Android, която през 2018 г. все още ще доминира на пазара с дял от 76 на сто, но днес тя контролира 78,9 на сто. На второ място ще остане iOS, която се очаква да се влоши от днешните 14,9% до 14,4%. За четвърта по разпространение мобилна операционна система IDC счита BlackBerry с 1 на сто днес, но след четири години - само с 0,3 на сто. 

В полза на Windows Phone  според IDC ще е фактът,  че тя непрекъснато се поддържа от Nokia, но сега и други доставчици стават по-активни - включително и Foxconn, Lenovo и LG. Microsoft също така обеща да намали изискванията към хардуера, което следва да проправи пътя към продукти с по-ниски цени, тъй като те са особено търсени в бързоразвиващите се пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
АБСОЛЮТНО!от 2 на 4 телефона - 100% ръст на пазарния дял
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още