Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Украйна убедително печели икономическата битка с Москва

Европейската комисия предложи временно вдигане на митническите тарифи пред украинския внос в ЕС

   1| 2| 3    
0
 
0
 
22
georgi_shum до: STRAHO
преди 6 години
Няма профилна снимка
Категорично не съм съгласен с теб. Проблема на Русия е именно Путин, и държавно олигархичния модел на управление, който създаде. Вместо да реализира огромния научно-технически, индустриален и всякакъв потенциал, които има тази държава, той все повече се превръща в управник, който разчита на демонстрацията на груба сила. и превръща страната все повече само в суровинен придатък на развития и развиващия се свят. По времето на СССР валутните приходи от суровини са били 67% процента от валутните приходи на страната, при Путин процента е вече 76 %.. това трябва да ви говори много. И това са руски данни, не "западна пропаганда". Задушаването на всяка критика или различна позиция от неговата, убиването на конкуренцията на държавните фирми или на частните близки до него, ще му изяде главата рано или късно. Не го приемай като русофобство - Русия за всеки българин е братска страна, но този човек ще я съсипе за пореден път..
0
 
0
 
21
STRAHO до: georgi_shum
преди 6 години
С частта от поста ти, за евентуални проблеми в Русия след Путин / макар в поста ти да са силно преувеличени/ съм съгласен. Путин, безспорно е лидер от висока класа и издигна Русия на значително по високо ниво като световен фактор в която и сфера да погледне човек. Проблема им е, дали има на хоризонта подобен способен и силен държавник който да приеме "щафетата". Към момента в обществото им няма механизми в системата за управление на държавата, които да гарантират на по способните му членове възможности да се доберат до върховната власт . Това е най значимия проблем на Русия . Мисля обаче, че самият Путин го осъзнава и вероятно усилено се оглежда за наследник. :) Към момента обаче, твърдения като "Украйна убедително печели икономическата битка с Москва" са нелепи. Та самото съществуване на държавата Украйна в този и вид е под въпрос и ще е така още доста време.
10
 
8
 
20
преди 6 години
Няма профилна снимка
Препоръчвам и на русофилите и на русофобите следната статия:
http://www.foreignaffairs.com/articles/141020/alexander-j-motyl/is-losing-crimea-a-loss
Макар и от американски "think tank", анализа е сравнително обективен и в голяма степен вероятен.Та през тази призма, по подходящото заглавие тук би било " Украйна убедително (ще) спечели....". Иначе личното ми мнение, е че Русия е страна с огромен потенциал, но изключително изостанала и изключително зле управлявана. Русия при Путин силно наподобява СССР при Брежнев. И за съжаление ще свърши по същия начин с фалит и разруха. Въпроса е как ще свърши Путин - дали като Брежнев (умрял от ест. смърт или поне убедително представено така) или като Кадафи, Саддам, Чаушеску......
0
 
0
 
19
преди 6 години
Няма профилна снимка
само за протокола:
June 2014 Ukraine government bond yields:

23.02.2014: 20%
12.03.2014: над 53% !!!
4
 
14
 
18
преди 6 години
Преди 25 години се говореше за прогнилият запад, сега пък изток. А България днес на практика е по зле. Основно в образованието, здравеопазването, социалната политика по отношение на защитата на бедните слоеве от населението, спорта и в отношението между хората и бизнеса. Българи, какво става в тая държава?
5
 
25
 
17
Mavi Goz до: STRAHO
преди 6 години
Аз се поразрових и намерих материала с бомбата на Кольо Парамов. Не знам колко е истина, но на мен ето това ми направи впечатленеи:

"Не случайно още този вторник сутринта представители на лондонското Сити предупредиха правителството на Камерън да не се занимава с никакви ограничения към Русия, защото загубите ще са непревидими."

Наистина, до средата на миналата седмица най-кресливи по посока на Русия бяха англичаните - Хейг и Камерън поне по веднъж дневно отправяха люти закани към Путин. Някой чувал ли ги е от средата на миналата седмица насам да се ежат?
10
 
17
 
16
преди 6 години
Няма профилна снимка
Бих посъветвал автора да инвестира малко пари в украинската борса и тогава да раздава съвети. Аз за разлика от него ще направя съвсем скоро значителни покупки на руската борса и се надявам на ръст поне от 50-70%. Както е известно пилците се броят на есен!
1
 
23
 
15
преди 6 години
Няма профилна снимка
То фронта на икономическата битка не е между Украйна и Русия.
2
 
5
 
14
преди 6 години
Баси,

Колко мръсно се чувствам!
Сякаш съм изнасилил дете.
.........................................
Сякаш съм измамил старица.
.............................................
Сякаш чета нея статия!

Бах се!
4
 
28
 
13
преди 6 години
Няма профилна снимка
Уважавайте си читателите и не им пускайте подобни недоразумения за четене. В противен случай скоро ще заприличате на "Мурзилка".